Seniorselvstændige kan også få hjælp

Hidtil har det været uklart om pensionister, der driver virksomhed og samtidig får folkepension, er berettiget til hjælp i Coronaredningspakkerne. Men det er de, siger SMVdanmarks jurist Jeppe Rosenmejer.

I løbet af den sidste uges tid har SMVdanmarks telefoner, indbakker og Facebook været rødglødende.

Blandt de fortvivlede selvstændige, der har ringet og skrevet har en del været seniorer, der driver virksomhed ved siden af deres folkepension. 

Spørgsmålet har været, om de var omfattet af redningspakkerne til erhvervslivet. De hidtidige udmeldinger fra myndighederne har været, at det ikke var muligt for pensionister at få hjælp.

Hjælpen gælder også pensionister med virksomhed

Imidlertid har Jeppe Rosenmejer fra SMVdanmarks juridiske afdeling nu fået en afklaring af spørgsmålet.

”Erhvervsministeren har i et svar til Folketingets partier afklaret netop spørgsmålet om pensionister, der også er selvstændige erhvervsdrivende. Som jeg læser det, kan seniorselvstændige godt få godtgørelse, hvis de i øvrigt opfylder betingelserne, uanset at de også får andre ydelser, såsom folkepension. Det er kun indtægtsgrænsen på mindst 180.000 kr. og maksimalt 800.000 kr. der lige nu er afgørende for ordningen om indtægtstab for en ejerleder i en virksomhed med op til 10 ansatte,” konstaterer Jeppe Rosenmejer.

Seniorer, der er selvstændige kan også få del i hjælpepakken for selvstændige, siger Jeppe Rosenmejer, jurist i SMVdanmark.
Seniorer, der er selvstændige kan også få del i hjælpepakken for selvstændige, siger Jeppe Rosenmejer, jurist i SMVdanmark.
Så det er med glæde, at vi i vores juridiske team fremadrettet vil kunne sige: "Ja, du er omfattet af hjælpen."

Jeppe Rosenmejer

Juridisk chefkonsulent i SMVdanmark

Ikke rimeligt ikke at kunne få hjælpen

Han er ligesom sine kolleger i SMVdanmarks øvrige juridiske team glad for fremadrettet at kunne svare de seniorselvstændige, at der også er hjælp til dem.

”At se sin virksomhed smuldre mellem hænderne og så sidde tilbage med folkepensionens grundbeløb er ikke noget, man ønsker for nogen. Det virker heller ikke rimeligt, at blot fordi man får kr. 4.500 efter skat i folkepensionens grundbeløb, så er man fuldstændig afskåret fra at få dækket sit tab. Det kan jo være, at det netop er fordi, man er selvstændig med en indkomst, at man så kun kan få grundbeløbet. Det harmonerer heller ikke så godt med, at man gerne vil have folk til at blive længere på arbejdsmarkedet. Så det er med glæde, at vi i vores juridiske team fremadrettet vil kunne sige: "Ja, du er omfattet af hjælpen,” siger Jeppe Rosenmejer.

Hav tålmodighed lidt endnu

Hvordan man får hjælpen er endnu ikke afklaret, men indenfor kort tid vil der blive åbnet op for ordningen gennem Virksomhedsguiden.dk, som det er sket med ordningen for midlertidig lønkompensation til medarbejdere og kompensation for aflyste events.

Jeppe Rosenmejer opfordrer derfor til tålmodighed og til at følge udviklingen i medierne, på Virksomhedsguiden.dk og på SMVdanmarks side om Corona-hjælp.