SMVdanmark til udlejere: Sæt huslejeopkrævningen på pause

En af de store poster i en lille virksomheds budget er huslejen. Derfor opfordrer SMVdanmark udlejerne til at være imødekommende overfor de små virksomheders bøn om henstand med huslejen.

Rigtig mange små og mellemstore virksomheder står uden indtjening, som følge af Corona-krisen. Nogle virksomheder har fået hjælp i form af adgang til sygedagpenge for ejer og medarbejdere, lønkompensation til medarbejdere og udskydelse af moms og skat.

Men rigtig mange af de helt små virksomhedsejere har ingen gavn af de tiltag. De står uden indtjening eller lønkompensation til dem selv. 

Dermed har de ikke mulighed for at betale deres regninger. Det gælder husleje, forsikringer, biler og maskiner.  

lyt til anmodninger om henstand, eller simpelthen udskyde opkrævningen af erhvervsleje indtil deres lejere er kommet tilbage på normal omsætning.

Jens Kvorning

Chefkonsulent i SMVdanmark

De store poster på budgettet

Husleje er som regel en stor post på små selvstændiges budget, ikke mindst de nystartede og her opfordrer SMVdanmark ejerne af udlejningsejendomme til at lytte til anmodninger om henstand, eller simpelthen udskyde opkrævningen af erhvervsleje indtil deres lejere er kommet tilbage på normal omsætning.

Flere realkreditselskaber og banker er begyndt at yde afdragsfrihed. Det samme kunne forsikringsselskaber, leasingselskaber og elselskaber gøre. 

Klog kommerciel beslutning

Udover det medmenneskelige ved at skabe ro hos den selvstændige til at tænke det hele igennem og undgå forhastede beslutninger, vil det også være en klog kommerciel beslutning på det lange sigt, da det vil kunne afværge konkurser og virksomhedslukninger og dermed fremtidig indtjening for udlejer. Ved sidste krise lå der mange ledige butikslejemål i årene efter og det kostede rigtig dyrt. Noget man stadig ikke er kommet sig over. Der er stadig tomme lejemål mange steder – endda helt inde i centrum af København og de andre større, danske  byer. Måske kunne meget af det være undgået, hvis der var kommet en håndsrækning, da det så sort ud.

Brug pengene på at forbedre jeres boliger, biler, haver, el- IT systemer og andet, som netop godt kan leveres af små erhvervsdrivende, mens vi venter på at dagligdagen vender tilbage.

Jens Kvorning

Chefkonsulent i SMVdanmark

Alle må bidrage

Vi opfordrer samtidig forbrugerne til at bruge nogle af de penge, som spares ved at måtte udskyde rejser, restaurants- og cafe besøg, frisører, tandlæger, terapeuter, forlystelser og andet, som kræver nærkontakt og derfor må vente til Coronaen er ovre.

Brug pengene på at forbedre jeres boliger, biler, haver, el- IT systemer og andet, som netop godt kan leveres af små erhvervsdrivende, mens vi venter på at dagligdagen vender tilbage.