SMV’erne taber 200.000 kr. om måneden

79 pct. af SMV’erne er ramt af afledte effekter af coronakrisen. SMV’erne forventer i gennemsnit at tabe 200.000 kr. om måneden fremadrettet.

Flere af de små og mellemstore virksomheder kæmper stadig for at holde sig oven vande, for coronakrisen har ramt dem hårdt. Mere end hver tredje SMV er i høj grad eller i meget høj grad påvirket af afledte effekter fra coronakrisen. Det er fx kunder, der udebliver, ordrer som aflyses, eller manglende leverancer. Til sammenligning svarer kun 14 pct., at de slet ikke er påvirket af krisen.

Vi skubber opgaver i Danmark foran os, da vi ikke kan løse dem pga. coronaen. Vi er endvidere afhængige af materialer fra Spanien, som vi ikke kan få hjem, fordi Spanien er lukket helt ned.

Respondent i handelsbranchen

Flere af virksomhederne er udfordret af, at leverancerne står stille. Samtidig har kunderne ændret adfærd fordi de er usikre, hvorfor der er længere mellem ordrerne. Forbrugertillidsindikatoren er siden starten af året faldet med 264 pct., hvilket i den grad vidner om, at forbruget er gået i stå. (Kilde: Danmarks statistik)

 

 

 

Vi befinder os midt i en sundhedskrise. Hvis vi skal sikre, at sundhedskrisen ikke bliver en økonomisk krise af mere permanent karakter, så er det helt afgørende, at virksomhederne understøttes og forbrugernes efterspørgsel stimuleres, så de ikke holder sig tilbage.

Mia Amalie Holstein, Cheføkonom SMVdanmark

Virksomhederne forventer fald i omsætningen

Coronakrisen rammer bredt ned i omsætningen hos de danske SMV’er. Størstedelen af virksomhederne har allerede tabt omsætning, men flere forventer et yderligere fald i fremtiden. 62 pct. af de 321 virksomheder i branchen for andre serviceydelser har oplevet et fald i omsætningen på mellem 91-100 pct. I en anden stor branche, nemlig bygge og anlægsbranchen er dette tal kun 1 pct. ud af 338 virksomheder.

80 pct. af alle respondenterne i undersøgelsen har oplevet et fald i omsætningen som direkte følge af coronakrisen. SMV’erne forventer i gennemsnit at tabe 200.000 kr. om måneden, hvis den nuværende situation fortsætter.

Læs hele analysen her.

Hovedpointer fra undersøgelsen

38 pct. af de adspurgte respondenter er i høj grad eller meget høj grad påvirket af afledte effekter fra coronakrisen.
80 pct. af SMV’erne i undersøgelsen har oplevet et fald i omsætningen som direkte følge af coronakrisen
I gennemsnit forventer SMV’erne et månedligt tab på knap 200.000 kr. Dette tal varierer dog væsentligt med omsætningen.

Vil du modtage nyheder fra SMVdanmark? Tilmeld dig vores nyhedsbrev.