Stor lettelse: Registrering af arbejdstid bliver lettere end ventet

Mange virksomheder er forståeligt nok meget optagede af de nye regler, der betyder, at virksomheder i Danmark skal registrere arbejdstiden. Den endelige lovgivning er ikke vedtaget endnu, men det kan godt betale sig at vente lidt med at gå ud og ændre alle procedurer og købe nye it-systemer til registrering af arbejdstiden.

Efter pres fra SMVdanmark og andre organisationer har Beskæftigelsesministeren i et svar til Folketinget den 8. december præciseret nogle af de krav, der lægges op til.

Det vigtigste er, at man ikke generelt skal registrere, hvornår på dagen, arbejdet har fundet sted. Man skal blot registrere den enkelte lønmodtagers samlede arbejdstid.

Ministeren har også bekræftet, at man kun skal registrere, hvis en medarbejder arbejder mere eller mindre end den aftale/skemalagte arbejdstid. Så i mange tilfælde vil det ikke være nødvendigt at registrere.

Endelig er der ikke nogen krav fra det offentliges side ift. hvilket system, man bruger i virksomheden, så længe det er ”objektivt, pålideligt og tilgængeligt”. Det betyder, at mange virksomheder vil kunne bruge de systemer, som de i forvejen har i virksomheden. SMVdanmark vil arbejde på at få en liste over systemer, der med sikkerhed lever op til dette.

I SMVdanmark er vi glade for, at politikerne har lyttet til borgerne, så det sikres, at loven implementeres med mindst mulige konsekvenser for de små- og mellemstore erhvervsdrivende.

Loven forventes vedtaget den 23. januar 2024, og det forventes, at loven træder i kraft den 1. juli 2024, så der er lidt tid at løbe på.

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..