Særregel i sygedagpengeloven forsvinder

Den udvidede adgang til refusion af sygedagpenge, der betød at hvis en medarbejder blev smittet eller mistænkt for at være smittet med Corona, kunne arbejdsgiveren få sygedagpenge allerede fra den første fraværsdag, er udløbet - og desværre ikke forlænget.

I 2020 blev adgangen til refusion af sygedagpenge udvidet således, at hvis en medarbejder blev smittet eller mistænkt for at være smittet med Corona, kunne arbejdsgiveren få sygedagpenge allerede fra den første fraværsdag og ikke efter den 30-dages periode, som ellers gælder ved almindelig sygdom. Ligeledes blev adgangen for den selvstændiges ret til sygedagpenge udvidet ved mistanke om eller konstatering af corona.

Disse regler udløb den 30. juni 2021 og er ikke blevet forlænget. Bliver din medarbejder syg med corona, eller skal i isolation grundet nærkontakt, kan du som arbejdsgiver derfor ikke længere få refusion allerede fra den første fraværsdag, lige som du ikke længere selv har adgang til sygedagpenge i de første 2 ugers fravær grundet corona.

Har du en medarbejder, som blev syg med corona eller skulle i tvungen isolation grundet mistanke om corona før den 1. juli 2021, men ikke har fået indgivet ansøgning om refusion, kan du dog stadig nå det. Reglen gælder bare ikke ved tilfælde opstået efter den 1. juli 2021.

SMVdanmark er uenige i beslutningen om ikke at forlænge denne særregel, da det igen er arbejdsgiverne, som skal påtage sig samfundsansvaret for, at corona-smittede og nærkontakter til disse kan holde sig i isolation. Især set i lyset af, at der fortsat florerer mutationer af virussen, senest Delta-varianten, hvor det anbefales at nærkontakters nærkontakter isoleres. SMVdanmark vil tage denne kamp op politisk og kæmpe for en genindførelse af særreglen hvis smitten – modsat hvad vi alle håber på - begynder at stige markant igen.

Christoffer Sodemann

Chefkonsulent, Cand.merc.jur

tlf 32630324 Læs mere om Christoffer Sodemann

Måske vil dette indhold også interessere dig?

Oplys virksomhedens resultat for 2020 senest 1. september

Oplys virksomhedens resultat for 2020 senest 1. september

Fristen for at oplyse din virksomheds resultat for 2020 er udskudt fra 1. juli til 1. september. M..

Personalepolitik om vanvidskørsel

Personalepolitik om vanvidskørsel

I forlængelse af, at SMVdanmark udsendte udkast til standardtekster til tillæg til ansættelseskontra..

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..