Tid til at sætte to streger under 2023

Det er den tid på året, hvor ca. en halv mio. virksomheder skal afslutte og opgøre resultatet for 2023, og oplyse det til Skattestyrelsen.

Det er en opgave, man ikke kan komme udenom, hvis man har egen virksomhed eller er regnskabsansvarlig i en virksomhed. Så hvorfor ikke se positivt på det og påskønne det at afslutte noget, at sætte flueben og to streger under det forgangne år. Og så kunne fokusere på alt det, der sker her og nu.

Hvis man kan se det som ’guleroden’, så er ’pisken’, som de fleste nok gerne vil undgå, at en virksomhed skal betale et skattetillæg, når fristen overskrides – på 200 kr. pr dag.

Undgå typiske fejl, og find anden hjælp på skat.dk/oplysnu

For dig, der stadig mangler at oplyse, og som måske synes det er lidt svært, har SKAT samlet den mest relevante vejledning på skat.dk/oplysnu – både til dig, der har et selskab og dig, der har en personligt ejet virksomhed. Her kan du også læse om de mest typiske fejl, eller misforståelser, som SKAT ser hos mange virksomheder:

  • Glemmer at oplyse, fordi man har lukket virksomheden eller ikke har haft omsætning i 2023
  • Trækker udgifter fra, som er private, eller af anden grund ikke er fradragsberettigede
  • Misforstår aftalen med revisor om; hvem gør hvad?

Brug evt. lidt tid på at blive klogere på disse emner, så din virksomhed undgår at lave de samme fejl.

Derudover er det en god ide at gå i gang i god tid, da det at få orden i regnskabet og bogføringen kan tage lang tid, og derfor kan være grund til, at man ikke når at oplyse indenfor fristen.

Er du nystartet virksomhed, har du måske brug for ekstra hjælp

SKAT kan se, at det især er de nystartede virksomheder, der ikke får indberettet til tiden – faktisk er det op imod 14 pct af de nystartede virksomheder, som ikke indberetter indenfor fristen. Grunden til dette kan netop være nogle af de tre misforståelser, vi ser ovenfor. Men derudover ved vi, at der er meget at sætte sig ind i for en nystartet virksomhed, både mht. frister, regnskab, bogføring osv.

Derfor har vi også et særligt site til nystartede, hvor man kan få hjælp til de forskellige administrative opgaver, der følger med at have egen virksomhed: skat.dk/start-up. Besøg sitet her:

Oplysningsfristen for hhv. selskaber og personlig ejet virksomheder

  • 1. juli for personligt ejet virksomhed, PMV’er og interessentskab (I/S)
  • 30. juni for selskaber, hvis regnskabsår følger kalenderåret (ApS og A/S) (Indberetning frem til 1. juli kl. 9 er rettidig)

 

 

Få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om virksomhedstestamenter eller de..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..