De små og mellemstore virksomheder kan få stor gavn af mulighederne i GTS-systemet, men alt for få gør det. Det mener Dorte Kulle, der som chefkonsulent i SMVdanmark i flere år har beskæftiget sig med erhvervsfremme og innovation i virksomhederne.
De syv GTS-institutter udvikler nye teknologiske løsninger og stiller deres infrastruktur af laboratorier og testfaciliteter til rådighed for dansk erhvervsliv. Med andre ord er GTS’erne hele Danmarks teknologiske forsknings- og udviklingsafdeling.
Gode muligheder i Godkendt Teknologisk Service
”Med sammenlægningen af GTS-institutterne har blandt andre SMV’er indenfor bygge og anlæg og fremstillingsindustrien fået rigtig gode muligheder for at skabe innovation i deres virksomheder. Det skal de få øjnene op for, det er nemlig alt for få SMV’er, der benytter sig af de tilbud i form af test- og demonstrationsfaciliteter, der er på GTS-institutterne,” siger Dorte Kulle.
De netop de to brancher, der kan have og allerede har stor gavn af at bruge GTS-institutterne, siger hun.
"Netop de to grupper kan have stor gavn af de faciliteter GTS-institutterne råder over. Indenfor byggeri og anlæg er det blandt andet indenfor 3D betonprint, testkamre til store konstruktioner og bygningsakustik, mens det for fremstillingsindustrien kan være materialeudvikling og produktionsteknologier, herunder også digitalisering af produktion," siger hun.
17.000 bruger GTS årligt
Formålet med GTS-institutterne er at få forskningsbaseret viden og teknologi i anvendelse i dansk erhvervsliv og i det danske samfund. Ved at give private og offentlige virksomheder adgang til kompetencer og infrastruktur, bliver det muligt at udvikle og anvende nye teknologier i produktion. Det styrker konkurrenceevnen og skaber vækst.
Hvert år hjælper GTS-institutterne omkring 17.000 private virksomhedskunder. Ca. 94 pct. er små og mellemstore virksomheder. Dertil kommer samarbejde med omkring 2.000 virksomheder i danske og internationale forsknings- og udviklingsprojekter.
GTS-institutterne råder over laboratorier, simulatorer og udviklingsmiljøer for 2 mia. kr. indenfor disse områder.
Klik på links i boksen herunder og læs mere på GTS-institutternes hjemmeside.