Video: Blaaholm fik EU-støtte til energioptimering og sparede penge

Vidste du, at EU’s strukturfonde også kan hjælpe din virksomhed? Se, hvordan Blaaholm fik hjælp til at spare på energien og reducere mængde af affald.

Hos metalvirksomheden Blaaholm i Esbjerg, der er medlem af SMVdanmark, ville man gerne spare på energien og reducere affaldsmængden fra virksomhedens produktion af maskiner.

Men det var først, da virksomheden fik besøg af en energirådgiver, at mulighederne ved at være med i et EU-støttet strukturfondsprojekt blev klare.

Video: Blaaholm fik støtte til en grøn forretningsmodel

Hør Kirsten Sinding, Salgs- og marketingskoordinator hos Blaaholm, fortælle, hvordan om deres erfaring med at få EU-støtte til at energioptimere deres virksomhed.

Gennem regionalfondsprojektet Clean Green Plan fik Blaaholm støtte til en grøn forretningsmodel, som blev resultatet af energirådgivernes besøg. Både varme, ventilation og belysning i virksomheden blev gennemgået, og der blev givet konkrete anvisninger på forbedring af energi- og ressourceeffektiviteten, der både var rentable for Blaaholm A/S og havde en kort tilbagebetalingstid.

Clean Green Plan-projektet, der drives af cleantech-klyngen Clean, er blot et af mange projekter med EU-medfinansiering, der udbydes til små og mellemstore virksomheder inden for en række indsatsområder.

 

Her kan du få overblik

Du kan læse mere om strukturfondenes indsatsområder og få overblik over aktuelle strukturfondsprojekter på regionalt.dk.

Har du brug for viden og værktøjer om start, drift og udvikling af din virksomhed, kan du få relevant viden og vejledning på den digitale erhvervsfremmeplatform Virksomhedsguiden.

Virksomhedsguiden henvender sig navnlig til iværksættere og små og mellemstore virksomheder. Guiden giver overblik over de tilbud, der udbydes på tværs af den offentlige erhvervsfremmeindsats – lige fra den lokale erhvervsservice til statens ordninger. Endelig giver Virksomhedsguiden indblik i de mest relevante virksomhedsrettede love og regler og vejleder om forretningsudvikling.