Få overblik: Årets nye SMV-rettede love

Hvilke af de 202 nye love og regler, der er trådt i kraft med det nye år, har betydning for dig og din virksomhed? Læs mere og få overblik

Mediet PolicyWatch har lavet en oversigt over de 202 nye erhvervsrettede regler og love, der træder i kraft nu, hvor 2019 er en realitet.

 

SMVdanmarks vicedirektør Jakob Brandt glæder sig over praksissen med to årlige ikrafttrædelsesdatoer:

 

”Det er rigtig fornuftigt, at man samler ny lovgivning to gange om året. Mange kritikere mente, at det ikke kunne lade sig gøre, men det foregår ganske fint, kan vi konstatere,” siger Jakob Brandt til PolicyWatch.

 

Mindre sort arbejde og farvel til affaldsgebyrer

En af nytårets ændringer er, at grænsen for kontantbetaling sænket fra 10.000 til 8000 kr. Det sker for at begrænse sort arbejde, men SMVdamark er ikke tilfreds med, at kontaktgrænsen fortsat er så høj.

 

”Vi havde gerne set det sat ned til 3000 kr. Det har været en vores mærkesager i mange år, fordi det er fuldstændig risikofrit at købe sort arbejde," siger Jakob Brandt til mediet.

 

Samtidig byder 2019 på et farvel til de forhadte affaldsgebyrer, som SMVdanmark har arbejdet politisk på at få afskaffet. Her er der dog tale om en ændring af de eksisterende regler og ikke om nye regler.

Se oversigten over de nye regler og love på PolicyWatch

 

To årlige datoer for nye erhvervsrettede love

Små og mellemstore virksomheder har ikke mulighed for løbende at orientere sig i nye love og regler. Derfor har SMVdanmark, som repræsenterer SMV’erne i regeringens virksomhedsforum for enklere regler, foreslået to årlige ikrafttrædelsesdatoer fdor nye love og regler, der har betydning for virksomhederne. I 2015 blev forslaget en realitet.

Læs mere om Virksomhedsforum for enklere regler