Husk at der er skatteregler for julegaver til dine medarbejdere

Nu nærmer den søde juletid sig - og dermed også tiden for indkøb af julegaver til dine medarbejdere.

Når du i den nærmeste fremtid skal ud at købe julegaver til dine medarbejdere, er det værd at huske, at SKAT har regler for hvor meget en julegave må koste, uden at medarbejderen skal beskattes af gaven.

I juletiden må du give en julegave til en værdi af op til 800 kr. uden at medarbejderen skal beskattes - hvis du i årets løb har givet andre gaver for 300 kr.
 
En medarbejder kan som hovedregel kun modtage gaver og mindre personalegoder for op til 1.100 kr. om året (inkl. moms) uden at betale skat, men der er nogle særregler. 
 
Julegaven på højst 800 kr. tæller med i de 1.100 kr., som en arbejdsgiver kan give gaver for på et år, uden at medarbejderen skal beskattes.
 
Det betyder i korte træk, at du godt kan give en julegave til 800 kr. selvom du måske tidligere på året har givet medarbejderen en anden gave til en værdi af  300. kr. - men din medarbejder vil blive beskattet, hvis du tidligere på året har givet en gave til 400 kr. og også giver en julegave til 800 kr. 
 
Du må give julegaver helt op til 1.100 kr. under særlige omstændigheder
 
Hvis du ikke har givet andre gaver i løbet af året, må du gerne give en julegave til 1.100 kr. uden at medarbejderen beskattes.
 
Du kan læse alle reglerne om beskatning af gaver på SKAT's hjemmeside.