Husker du at tøve og tænke, når du klikker med musen?

Medarbejderen er blevet den største trussel for virksomhedernes IT-sikkerhed. Og det er en trussel, som handler om adfærd.

Kender du typen der bruger det samme password i årevis?

Et genbrugt kodeord, et klik på et usikkert link eller indtastning af et CPR-nummer på en mistænksom hjemmeside. Det er nogle af de største fejl, der truer IT-sikkerheden i din virksomhed. Og de fejl kommer fra medarbejderne. 

 

Der er heldigvis hjælp at hente

Erhvervsstyrelsen har netop lanceret ”Klik ikke her ”-kampagnen, der indeholder enkle kommunikationsmaterialer og effektive råd, som skal hjælpe små og mellemstore virksomheder til mere sikker adfærd på nettet. Se mere på "Klik ikke her" og få hjælp til at skabe nogle gode og sikre vaner, som gør det nemmere at være virksomhed og medarbejder online.

 

På sitet kan virksomhedsejere og IT-sikkerhedsansvarlige downloade en masse forskellige og iøjnefaldende kommunikationsmaterialer, som de kan bruge til at kan styrke medarbejdernes digitale vaner. Sitet indeholder endvidere en introduktionsvideo, der i enkle træk belyser 

 

Alle virksomheder er mulige ofre for IT-kriminelle

”Alle virksomheder er mulige ofre for IT-kriminelle, derfor er det vigtigt, at vi dels kan skabe opmærksomhed om risikoen og dels kan vejlede om at minimere denne risiko”.

 

”Nøglen til IT-sikkerhed ligger i brugernes adfærd, så kan vi blive mere bevidste om, hvad vi klikker på, er vi nået langt i forhold til at øge IT-sikkerheden” siger Lars Magnus Christensen, cheføkonom i SMVdanmark.

 

Bliv mere sikker på nettet med 3 gode råd

"Klik ikke her" lancerer også 3 gode råd, som bl.a omhandler vigtigheden af at være kritisk over for nye mail, fordi hackere  i dag kan sende dig mails, som ligner, at de kommer fra en kollega.

 

Du kan se alle de tre gode råd på "Klik ikke her"