Navigere du ubesværet i det digitale univers?

Ellers er der hjælp at hente på biblioteker landet over, som tilbyder vejledning til de virksomheder og foreninger, som oplever udfordringer med digital selvbetjening. En stor del af de deltagende biblioteker har netop været på kursus hos Erhvervsstyrelsen for at genopfriske deres viden.

FÅ GRATIS IT-VEJLEDNING TIL DIN VIRKSOMHED PÅ 85 BIBLIOTEKER LANDET OVER

Biblioteker landet over tilbyder vejledning til de virksomheder og foreninger, som oplever udfordringer med digital selvbetjening. En stor del af de deltagende biblioteker har netop været på kursus hos Erhvervsstyrelsen for at genopfriske deres viden.

 

Som virksomhed eller forening skal man være klar til at foretage digital selvbetjening, eksempelvis ved at bruge NemID og anvende sin digitale postkasse. Virksomheden kan også få brug for at kunne starte og ændre sine oplysninger på CVR, eller få hjælp til, hvor man indberetter moms eller søger om refusion for sygedagpenge.

 

Selvbetjening på Virk med hjælp fra kyndige it-vejledere

Selvbetjeningen foregår via Virk, som er den centrale platform for virksomhedernes digitale selvbetjening og indeholder selvbetjeningsløsninger fra det offentlige. Har man svært ved at navigere i det digitale univers, er der hjælp at hente hos it-vejledere på mange af landets biblioteker. For at ruste vejlederne bedst muligt, har Erhvervsstyrelsen afholdt kurser for vejlederne. Chef for digital kommunikation i Erhvervsstyrelsen, Uffe Halvor Jakobsen, ser bibliotekernes tilbud som et vigtigt supplement til styrelsens egen kundesupport:


”Vi er rigtig glade for vores samarbejde med bibliotekerne, og det er et kæmpe aktiv, at de lokalt tilbyder denne personlige it-vejledning. Så bibliotekernes tilbud er en god mulighed for at få direkte vejledning og et vigtigt supplement til vores telefonsupport til virksomhederne,” siger Uffe Halvor Jakobsen, og tilføjer:

 

”Nogle virksomheder og foreninger har brug for at sidde sammen med en person, der hjælper dem på vej og forstår konceptet omkring digital selvbetjening på Virk. Det kan jeg kun opfordre de virksomheder og foreninger, der synes digital selvbetjening er udfordrende, til at gøre brug af.”

 

Bibliotekerne har tilbudt it-vejledning af virksomheder og foreninger siden 2013. Et nyt hjælpeværktøj fra Erhvervsstyrelsen skal – ud over undervisningen - hjælpe it-vejlederne til at hjælpe virksomhederne.

 

”Vores mål er ikke kun at bakke it-vejlederne op, så de nemt kan hjælpe virksomhederne videre. Vi arbejder også på at blive bedre til at samle op på de henvendelser, bibliotekerne får, så de kan gavne på tværs af landet,” siger Uffe Halvor Jakobsen.

 

Få en SMS med besked om hvor du kan få vejledning

For at gøre det nemt at finde et lokalt bibliotek, der tilbyder it-vejledning til virksomhederne, er der etableret en SMS-tjeneste. Sender man sit postnummer til 35 29 14 74 får man besked tilbage, om der er et lokalt tilbud om it-vejledning eller, hvor man kan finde ud af mere. Indtil videre tilbyder 85 biblioteker landet over it-vejledning til virksomheder. Vejledningen er gratis.

FAKTA OM TILBUDDET

Tilbuddet om it-vejledning løber frem til 2020 og er en del af den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi, hvor tryghed og tillid for virksomhederne er i fokus.
5 biblioteker landet over tilbyder it-vejledning til virksomheder. Det enkelte bibliotek bestemmer selv om vejledningen også ydes over telefonen, eller om der skal bestilles tid til vejledning.

Se på listen over biblioteker, hvor du kan få it-vejledning