Ny hjemmeside om data er en hjælpende hånd

Må du videregive kundedata, eller lægge virksomhedens data i skyen - og hvem skal du have en databehandleraftale med? Det er spørgsmål som Erhvervsstyrelsens nye hjemmeside om korrekt brug af data, Brugdata.dk, giver.

Med indførelsen af de nye regler om persondatabeskyttelse sidste år, er der kommet mere fokus på brug af data. Må man indsamle dem, hvordan skal de opbevares og hvad må de overhovedet bruges til?

 

Det er spørgsmål, som mange virksomheder dagligt bøvler med. Derfor har Erhvervsstyrelsen netop offentliggjort en ny hjemmeside, der skal hjælpe virksomhederne med at svare på disse spørgsmål om brug af data. Både i forhold til persondatareglerne, men også hvad man må gøre med data i forhold til markedsføring og kommunikation, da de to spørgsmål ofte hænger sammen.

 

Hjemmesiden giver blandt andet svar på, hvilke data man må indsamle, hvordan man må indsamle dem, hvordan de skal opbevares, om de må videregives, hvordan data skal beskyttes og sidst men ikke mindst, hvordan man sikrer sig, at brugen af data ikke strider mod markedsføringslovens regler om spam.

 

Enhver hjælp er kærkommen

Ifølge chefkonsulent i SMVdanmark, Jeppe Rosenmejer, er det et positivt tiltag, som kan hjælpe virksomhederne i deres hverdag:

 

”Jo mere oplysning og jo flere konkrete svar på relevante dagligdags spørgsmål, som virksomhederne kan få, des bedre,” siger Jeppe Rosenmejer, der dog peger på, at selvom den nye hjemmeside er en hjælp, så løser den ikke alle problemerne, der relaterer sig til de nye persondataregler:

 

”Meget af det som Datatilsynet hidtil er kommet med, har været mere generelt og teoretisk og derfor svært for virksomhederne at anvende i deres dagligdag. En del af det den nye hjemmeside gør, er at besvare spørgsmål ved at henvise og linke til noget af det som Datatilsynet allerede har udarbejdet, men så er det i det mindste peget ud for virksomhederne, hvor de kan finde noget om det enkelte spørgsmål. Det gør det alt andet lige lettere at forholde sig til. Det løser ikke alle problemerne med de nye persondataregler, men enhver hjælp er kærkommen,” siger Jeppe Rosenmejer.

Se mere på brugdata.dk