Spar på energien - og få penge tilbage

Gennem ”Energistyring i XSmall produktionsvirksomheder” kan 12 SMV’er spare penge på energi i produktionen - og få for meget betalt elafgift tilbage.

I en travl hverdag er det ikke et spørgsmål om, hvor megen strøm ventilationssystemet eller trykluftsapparatet bruger, der optager ejerlederen. Men det burde det, for en del virksomheder bruger mere strøm end nødvendigt – og det er penge ud ad vinduet.

Det vil forskningsprojektet ”Energistyring i XSmall produktionsvirksomheder” bidrage til. Gennem forskningsprojektet vil man hjælpe 12 små produktionsvirksomheder i Nordsjælland, Midtjylland eller Nordjylland med at identificere synderne i produktionsapparatet – og også hjælpe med at få for meget betalt elafgift tilbage.

 

El-hjælpen er gratis

”Mange virksomheder har nok rigeligt at se til med driften, og derfor bliver det at få set på elforbruget lagt til side til en anden dag. Men det kan en lille gruppe virksomheder nu helt gratis få hjælp til, hvis de vil deltage i dette forskningsprojekt,” siger chefkonsulent i SMVdanmark, Henrik Lilja.

En forudsætning for at komme med i projektet er, at virksomheden skal have et produktionsrelateret elforbrug på op til ca. 60.000 kWh om året, at den skal ligge i Nordsjælland, i Midtjylland eller i Nordjylland, og at den skal være opvarmet med gas, olie, el eller biobrændsel.

Det koster ikke noget at være med, men forskerne skal have adgang til at sætte målere op, og virksomheden skal svare på nogle spørgsmål før og efter målingerne.

 

Fakta

”Energistyring i XSmall produktionsvirksomheder” er et forskningsprojekt støttet af ELFORSK, der skal finde frem til en opskrift på, hvordan man hjælper SMV’er med at optimere deres energiforbrug og få for meget betalt elafgift tilbage fra SKAT.

Projektet søger 12 virksomheder, der vil stille sig til rådighed i en kort periode. Undervejs i projektet opsættes elmålere og en indeklimamåler, så indeklima og elforbrug på udvalgte produktionsenheder i virksomheden kan overvåges.

Deltagere kan følge med i virksomhedens forbrug via et login.

 

Vil du vide mere

Kontakt energipolitisk chefkonsulent Henrik Lilja på mobil +45 60 88 89 64 - eller lilja@SMVdanmark.dk.