Vær smart - spar penge og energi

Kom med i forskningsprojektet ”Energistyring i XSmall produktionsvirksomheder” og få hjælp til at spare penge på energi i produktionen og til at få for meget betalt elafgift tilbage.

Ved du, hvor meget strøm du bruger i din produktionsvirksomhed – til ventilation, trykluft og andet udstyr?

Er du blandt de kun 3 ud af 10 virksomheder, der får refunderet den elafgift, de har mulighed for?

Er svaret ”nej” til begge dele, har du nu mulighed for at deltage i forskningsprojektet ”Energistyring i XSmall produktionsvirksomheder”, hvor du bliver en af 12 virksomheder, som kan få professionel assistance til at få styr på både dit samlede elforbrug og på hvordan det fordeler sig på dine forskellige typer af udstyr.

For at være med, skal din virksomhed have et produktionsrelateret elforbrug på op til ca. 60.000 kWh om året. Virksomheden skal ligge på Nordsjælland, i Midtjylland – eller i Nordjylland og være opvarmet med gas, olie, el eller biobrændsel.

Det koster dig ikke en krone

Du skal ikke betale noget for at være med. Det eneste du skal, er at lade forskerne sætte målere op og svare på nogle spørgsmål før og efter målingerne. Men du skal være parat til at fortælle omverdenen om de gode resultater, du får du af det.

Fakta:

”Energistyring i XSmall produktionsvirksomheder” er et forskningsprojekt støttet af ELFORSK, der skal finde frem til en opskrift på, hvordan man hjælper SMV’er med at optimere deres energiforbrug, og at få for meget betalt elafgift tilbage fra SKAT.

Projektet søger 12 virksomheder, der vil stille sig til rådighed i en kort periode. Undervejs i projektet  opsættes elmålere og en indeklimamåler, så indeklima og elforbrug på udvalgte produktionsenheder i virksomheden kan overvåges.

Deltagere kan følge med i virksomhedens forbrug via et login.

Vil vide mere om projektet, kan du helt uforpligtende kontakte projektleder Marianne Bender på mobil: 21 21 32 88 – eller mail: mb@emfn.dk