Kampagne skal tiltrække specialister inden for industriel IT

Danske virksomheder leder forgæves efter industriteknikere, procesoperatører, robot- og automation-ingeniører og specialiserede softwareudviklere. Nu skal en ny landsdækkende kampagne rettet mod udlandet tiltrække specialister inden for industriel IT.

Til september gennemfører Copenhagen Capacity i samarbejde med Odense Robotics, Business Region Midtvest og Aarhus Business Region den første nationale kampagne, der skal tiltrække udenlandske specialister indenfor industriel IT.

Kampagnen retter sig både mod specialiserede faglærte, fx industriteknikere og procesoperatører, og højtspecialiserede ingeniører og softwareudviklere indenfor robotteknologi og automation med mindst 3-5 års erfaring.

”Manglen på specialister indenfor industriel IT er landsdækkende. Derfor er det positivt, at vi er gået sammen om at løse udfordringen på tværs af Sjælland, Fyn og Jylland. Hvis ikke virksomhederne får de medarbejdere, de har brug for, er det nærliggende at flytte aktiviteter til udlandet,” siger Nikolaj Lubanski, direktør for talent i Copenhagen Capacity.

 

Livet i Danmark er trækplaster

Det er første gang Copenhagen Capacity gennemfører en national kampagne med ’State of Denmark’ som afsender.

Kampagnen benytter budskaber om frihed, ligestilling, kreativitet og hygge, som kendetegner livet og arbejdskulturen i Danmark.

 

Derfor skal vi markedsføre jobmuligheder i Danmark:

  • Konkurrencen er forstærket: ledigheden falder ikke kun i Danmark, men i hele Europa. Det betyder, at lande hvorfra vi tidligere har kunnet tiltrække arbejdskraft, fx Polen og Rumænien, nu selv investerer i at tiltrække og fastholde talenter.
  • Danmark er ukendt som karrieredestination: Danmark og København, Aarhus, Odense, Aalborg er langt fra førsteprioritet, når højtspecialiseret arbejdskraft søger efter job – mange kender slet ikke til mulighederne her. Det gælder i Europa og i udtalt grad i resten verden, hvor en stigende andel af talenterne fremover skal komme fra.
  • For mange internationale studerende rejser efter endt uddannelse: to år efter dimission er kun 34 procent af alle internationale dimittender i job i Danmark. Hele 42 procent af de internationale studerende har forladt Danmark to år efter, de har afsluttet en universitetsuddannelse. Det skyldes bl.a. manglende viden om karrieremuligheder i Danmark.

 

Pris for deltagelse

Det er gratis for virksomheder i Region Sjælland at deltage.

Se priserne for at deltage her

 

Vil du vide mere eller deltage i kampagnen?

Hvis du vil vide mere om, hvordan vi kan hjælpe din virksomhed med at tiltrække medarbejdere? Så kontakt Dan Rosenberg, Senior Talent Attraction Manager hos Copenhagen Capacity, på tlf. +45 60 85 15 60 eller email: dro@copcap.com.