Doing Business with the UK? Brexit-uret tikker - deltag i webinar 9. december

Det er snart et år siden, Brexit blev en realitet, men det er endnu uvist, om der kommer en handelsaftale mellem EU og Storbritannien. Én ting er dog sikker; vilkårene på det britiske marked vil ændre sig, når overgangsperioden slutter 31. december i år, ligegyldigt hvad udfaldet bliver. Deltag i webinar onsdag 9. december kl. 16.00-17.00, hvor britiske regeringseksperter klæder dig på til den nye virkelighed, der følger med årsskiftet.

Deltag i webinar 9. december kl. 16.00-17.00, hvor britiske regeringseksperter klæder dig på til den nye virkelighed, der følger med årsskiftet.

 

Formålet med webinaret er at informere alle, der handler med Storbritannien (UK), om de nye vilkår, der træder i kraft, når overgangsperioden slutter 31. december i år. Det gælder såvel i tilfælde af, at EU og UK når frem til en handelsaftale, og hvis de ikke gør det.

Webinaret foregår på engelsk med britiske regeringseksperter, der holder oplæg om følgende: 

Status på forhandlingerne om en handelsaftale (5 min.)
Hvad kommer der til at ske, hvis det lykkes at få en handelsaftale og hvad hvis ikke? v/Storbritanniens ambassadør i Danmark, Emma Hopkins.
 
Arbejdskraftens frie bevægelighed (10 min.)
Hvad er tilladt for forretningsrejsende ved kortere ophold i UK pr. 1. januar 2021? Hvilken betydning får det for udsendelse af montører, servicemedarbejdere og andre, der arbejder på kontrakt og for salgsmedarbejdere og andre professionelle, der skal besøge kunder og partnere? Her vil SMVdanmark og Trade Council orientere om det nye "boots on the ground" initiativ, som skal gøre det let at hyre lokalt ansatte, der kan være stedfortrædere i tilfælde af restriktioner som følge af Corona og andet.
 
Dataoverførsler (10 min.)
Det er usikkert, om det lykkes EU og UK at blive enige om reglerne for dataoverførsler (kundeinfo som adresser, løndata m.v.). Der vil på mødet blive redegjort for. hvor langt EU og UK er i forhandlingerne om dataoverførsler og hvordan man skal sikre sig, at data fortsat kan flyde, med færrest mulige begrænsninger for erhvervslivet.
 
Standardisering (10 min.)
Virksomheder skal kunne godtgøre, at deres produkter lever op til reglerne for sundhed, sikkerhed og miljø i UK. Standardiseringsprocedurerne, som kan omfatte testning, kontrol og certificering, skal være gennemført, inden et produkt kan blive solgt på UK markedet. 
Under dette punkt vil de nye certificeringsregler omkring eksport af produkter til UK markedet blive gennemgået, herunder den nye UKCA mærkning, som vil erstatte CE mærkningen pr. 1. januar 2022.
 
Mærkning (10 min.)
Reglerne for mærkning, vil blive ændret uanset om det lykkes at få en EU – UK handelsaftale eller ej. Dette har især betydning for virksomheder, der handler med føde- og drikkevarer.  
Under dette punkt vil de nye regler for mærkning blive gennemgået.  Deltagerne vil desuden blive orienteret om, forhandlingerne om gensidig anerkendelse af økologiske standarder, samt hvad man skal gøre i tilfælde af, at det ikke lykkes at indgå en aftale.
 
Konklusion (5 min.)
Opsummering af “de 5 gode råd” om, hvordan man som SMV der handler med UK bedst forbereder sig til d. 1. januar. Her vil deltagerne desuden få links til hvor man kan hente de nyeste informationer om, hvordan man skal forholde sig (‘keeping business moving .gov page).
 
Spørgsmål og svar (10 min.)
Her får deltagerne mulighed for at stille spørgsmål til oplægsholderne. Den britiske ambassade i København tilbyder at følge op på  spørgsmål, som ikke kan besvares på stedet. 

Tilmelding senest 7. december kl. 17.00

Du kan melde dig til webinaret via linket her. Webinaret foregår på Teams, og alle tilmeldte vil modtage en invitation med link til Teams platformen før webinaret. 

Jens Kvorning

Internationaliseringschef

mobil +45 30 59 06 86 tlf +45 32 63 03 17 Læs mere om Jens Kvorning