Eksportfremstød: Rejs med SMVdanmark og Kronprinsparret til Italien

Tag med SMVdanmark til Rom den 6. - 8. november, og få en forsmag på dit næste eksporteventyr.

Italien er verdens ottendestørste økonomi – næsten på størrelse med Storbritannien og Frankrig – så der er god grund til at benytte lejligheden til at besøge landet, som åbner dørene på vid gab med kronprinsparrets besøg.

Italienske økonomi er ikke blot EU’s tredjestørste – den er også inde i en rivende udvikling med en stigning i industriproduktionen på 3% og industrieksporten på hele 7% sidste år.

Til trods for at Danmarks eksport til Italien er steget de senere år – til 16 mia. kr i 2017 – er Italien som eksportmarked stadig ukendt land for mange. Der opleves ingen tegn på, at interessen for danske varer er stagnerende – og med afsæt i det er et eksportfremstød i Italien lige nu en fremragende mulighed for at styrke kendskabet til markedet og kortlægge fremtidige muligheder for handel.

 

Fokus på 3 sektorer

Handelsfremstødet afvikles med fokus på:

  • Sundhed, hospitaler og medico
  • Smart cities, energi og miljø
  • Fødevarer.

Generelt for den italienske industri er, at den er meget avanceret, men at de har for få hænder og derfor ønsker partnerskaber med leverandører og underleverandører, der kan deres kram. Her har danske underleverandører nogle unikke kompetencer som innovation, fleksibilitet, kvalitet og samarbejdsevner, som vi skal markedsføre kraftigt på fremstødet.

 

Sundhed, hospitaler og medico

Ifølge WHO’s sammenligninger af verdens sundhedssystemer ligger Italien helt i top, men de bruger også 149 mia. Euro på sundhed hvert år. Det skyldes ikke mindst, at Italien har en meget stor ældregruppe, og levealderen er blandt de højeste i verden takket sund levevis og et godt hospitalssystem. Danske leverandører og underleverandører – ikke mindst af produkter, udstyr og services til sektoren, som kan effektivisere arbejdsgangene – bør derfor benytte denne lejlighed til at få en grundig introduktion til markedet.

 

Smart cities, energi og miljø

Med en tredjedel vedvarende energi i elproduktionen er Italien langt fremme på dette område. Interessen for at høre om og se nye løsninger er derfor stor, og danske producenter af udstyr og underleverancer til industrien har derfor store muligheder i Italien. Det samme gælder udstyr og løsninger til vandbesparelser, hvor Italien investerer stort i at nedbringe vandforbruget, både i by og på land, som følge af klimaforandringerne, der allerede kan mærkes kraftigt i middelhavslandene. Ligesom inden for sundhed er den italienske industri stærk på området, men de har brug for gode underleverandører.

 

Fødevarer – fra dansk frilandsgris til parmaskinke

Størsteparten af parmaskinkerne, som vi køber i små pakker til høje priser i danske supermarkeder og specialforretninger, er fremstillet af danske svin, så Danmark har et godt image som fødevareproducent. Det kan leverandører og underleverandører af udstyr til fødevareindustrien nyde godt af.

 

Hvorfor deltage i det royale fremstød?

Det royale fremstød i Italien er en chance for at opleve det italienske marked fra første parket. Ikke nok med at man får en kæmpe faglig oplevelse ud af et meget velforberedt program i nogle stimulerende og inspirerende rammer, der giver dyb indsigt i markedet. Man er også sammen med kolleger fra 49 andre danske virksomheder – heriblandt mange fra samme branche under formelle såvel som uformelle rammer. Det giver nogle fantastiske netværksmuligheder med mulige kunder og partnere i Danmark.

 
Vil du vide mere?

Fremstødet finder sted fra den 6. - 8. november 2018. Prisen for deltagelse er 25.000 kr. per virksomhed med op til to deltagere (ekskl. transport og hotel).
 
Du kan læse mere om fremstødet og de planlagte aktiviteter i den officielle invitation.
Download invitationen her
 
Du er også velkommen til at kontakte internationaliseringschef Jens Kvorning, kvorning@SMVdanmark.dk, 3059 0686 for yderligere information og tilmelding.

Tilmelding foregår efter først til mølle-princippet – og sidste frist for tilmelding er den 6. juni 2018.