Få gratis Eksportsparring til det tyske metal- og maskinmarked

Eksport er vejen til vækst for danske virksomheder i metal- og maskinindustrien. Gennem SMVdanmark og Trade Council kan du få gratis eksportsparring til det tyske marked.

Selvom tonerne fra det tyske marked lige nu er mindre optimistiske, skal man ikke lade sig narre. Væksten i den tyske økonomi er bremset op, men ser man bort fra den tyske bilindustri buldrer økonomien fortsat derudad.

I øjeblikket tager den tyske industri pejling på den store omstrukturering, som vil følge med den grønne omstilling, der står øverst på den politiske dagsorden i EU. Her skal de bruge partnere og leverandører og Danmark er kendt for at være langt fremme på det grønne område. Det image nyder danske virksomheder godt af generelt, når de eksporterer og det skal vi udnytte også i de brancher, som ikke kalder sig ’grønne’.

Nyt samarbejde med Trade Council

SMVdanmark tilbyder, i samarbejde med Trade Council på Generalkonsulatet i Hamborg, at tage grupper af underleverandører til metal- og maskinindustrien med til markedet for at se på og at få testet deres muligheder. Den yderst kompetente samarbejdspartner hos Trade Council er Jan Larsen, der er chef for industriteamet på Generalkonsulatet, som i en årrække har markedsført den danske metal og maskinindustri, bl.a. på Industrial Supply-messen i Hannover.

Eksportforberedelse gennem Erhvervshusene

For at gøre det effektivt og målrettet for SMV’er at være med, har Erhvervshusene et tilbud om 40 gratis eksportsparringstimer til at vurdere virksomhedernes eksportparathed og til udarbejdelse af en eksporthandlingsplan, der skal bane vejen ind på et konkret marked. På den måde bliver virksomhederne godt forberedt til næste fase, som f.eks. kan bestå i et markedsbesøg. Det kan bl.a. være på en underleverandørmesse som Nortec i Hamborg eller Industrial Supply messen i Hannover.

Puljet sparring til næste fase

Her tilbyder Generalkonsulatet 15 timers gratis eksportsparring til forberedelse, gennemførelse og opfølgning på besøget. Er man i en gruppe på 10 virksomheder med samme målgruppe og behov, kan timerne puljes til 150 timer, så man opnår store synergier.

Et fælles forløb kunne f.eks. bestå i:

En rundvisning med messeledelsen for en orientering om messens funktion og dens opdeling i produktområder og særlige ”newcomers” områder for nye udstillere med favorable vilkår.
Besøg på den danske fællesstand med præsentation af, hvordan den er organiseret og fungerer.
Møder med udvalgte kunde- og/eller partneremner, som Jan Larsen vil sætte op på forhånd, på baggrund af den virksomhedsprofil og eksporthandlingsplan, som udarbejdes i samarbejde med Erhvervshuset.

Men mulighederne er mange, så afhængigt af virksomhedernes behov, vil et markedsbesøg blive sat sammen, så det passer bedst muligt til dem. Jan Larsen stiller gerne op til et fælles møde, når han er i Danmark, så mulighederne kan diskuteres i detaljer.

Er du interesseret i at komme med i samarbejdet med Trade Council i Tyskland, kan du kontakte Jens Kvorning på 30 59 06 86 eller kvorning@smvdanmark.dk 

Vil du videre mere om, hvordan du kommer i gang med eksport

Læs mere om SMVdanmarks eksportpolitiske arbejde

Har du brug for eksportdokumenter

Vidste du at:

Virksomheder, der eksporterer, i gennemsnit fem gange vokser hurtigere end rent hjemmemarkedsbaserede virksomheder. Det skyldes, at man som eksportør øger sit marked og spreder sin risiko, jo flere markeder man er på.

Dertil kommer, at man bliver mere konkurrencedygtig, når man vælger at blive konkurrenceudsat. Som eksportør lærer man meget om sig selv og sine konkurrenter, som man ikke kan på hjemmemarkedet.

Vil du modtage nyheder fra SMVdanmark? Tilmeld dig vores nyhedsbrev her.