SMV’er kan få 100.000,- kr. i tilskud til opstart af eksporteventyr

SMV:digital giver støtte til små og mellemstore virksomheder. Ordningen kan også bruges til eksport, siger SMVdanmarks internationaliseringsekspert.

Virksomheder med tanker om at starte et eksporteventyr kan få medvind på rejsen, når støtteordningen SMV:digital åbner for ansøgninger til tilskud til privat rådgivning.

Ordningen kan være det ekstra skub, en virksomhed har brug for, når der skal entreres på nye markeder, siger Robert Perz, der er internationaliseringsekspert i SMVdanmark.

”At gå fra national til international virksomhed er en kæmpe opgave både for små og store virksomheder, og det kræver hårdt arbejde. En pulje på 100.000 kroner til rådgivning kan gøre forskellen, så man er sikker på, at ens webshop eller digitale kampagne rammer rigtigt og får det aftryk, det kræver,” siger Robert Perz fra SMVdanmark.

Kan hjælpe eksport

Ifølge Robert Perz gør virksomheder klogt i at afsøge alle muligheder for at søge støtte, inden de går i gang med store ændringer som at åbne for eksport.

”I Danmark har vi en masse støtteordninger, der kan hjælpe med alt fra afklaring og beslutningsgrundlaget til undersøge og etablere sig på markedet, og der er muligheder for at søge støtte flere steder, end man måske regner med ved første øjekast.

SMV:digital er et godt eksempel, fordi de fleste måske regner med, at det handler om cybersikkerhed og komplicerede computersystemer, men der gives også støtte til virksomheder, der har brug for at åbne en webshop målrettet et større marked som for eksempel Tyskland,” siger Robert Perz.

Først til mølle

Ansøgningsrunden for tilskud til privat rådgivning i SMV:digital går i gang 18. marts 2024 klokken 09:00, og ifølge Robert Perz giver det god mening at være godt forberedt, hvis man vil have del i de i alt 16 millioner kroner, der deles ud i denne omgang.

”Puljen uddeles efter først-til-mølle-princippet, så hvis man går med en drøm om at gennemføre digitale projekter, så er det en god idé at forberede sig allerede nu, så man er klar, når ansøgningsrunde åbner,” siger Robert Perz fra SMVdanmark.

Hvis du overvejer at søsætte et digitalt projekt, der kan skabe vækst og eksport i din virksomhed, så kontakt Robert Perz, som kan afdække mulighederne og rådgive om projektet og give inspiration til en god ansøgning på perz@smvdanmark.dk

Du kan læse mere om ordningen her.

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..