Ny SMV-app gør dig til en bedre leder

Har du lyst til at udvikle dig som leder, og mulighed for at bruge ti minutter om dagen i otte uger? Ny app gør det muligt at udvikle dig som leder, mens du er på farten.

SMVdanmark har været med til at udvikle en ny ledelses-app til SMV-ledere. ’iLEAD’, som app’en hedder, er udviklet af Center for Ejerledede Virksomheder på CBS sammen med Københavns og Aarhus universiteter og blandt andre SMVdanmark, og den er nu klar i en test-version, som virksomheder gratis kan afprøve.

 

iLEAD app’en henvender sig til ledere i små- og mellemstore virksomheder med over 10 ansatte, hvor deltageren skal have ledelsesansvar for mindst 5 personer.

 

I app’en kan man vælge mellem fire mål: at styrke anvendelsen af menneskelige ressourcer, styrke anvendelsen af data og information, forbedring af det interne samarbejde, eller optimering af arbejdsgange i virksomheden.

 

Træn, når det passer ind

 

Lederen skal på daglig basis arbejde med sit mål ved hjælp af bl.a. podcasts, videoer og refleksionsopgaver, men hvornår det sker er op til én selv. App’en kan bruges, når det passer ind og læringen kan bruges i virksomheden med det samme.

 

”Netop det, at man kan fokusere på sin ledelse, når man har lyst og tid, er en kæmpe fordel for SMV’erne, og derfor har SMVdanmark været involveret iLEAD. Man når ofte først at tænke over udfordringer og udvikling om aftenen, når man ikke er fanget af driften. Har man lyst til arbejde med sine ledelseskompetencer, er det her en rigtig god mulighed for at komme i gang,” siger chefkonsulent i SMVdanmark, Dorte Kulle.

 

Først til mølle 

 

Testforløbene begynder allerede i marts – og det er først til mølle. Derfor opfordrer hun til, at interesserede SMV-ledere melder sig til hurtigt.

 

”Man bliver fordelt på to hold, som begynder her i marts eller i maj. Forløbet er gratis, fordi det er en del af et forskningsprojekt. Man skal som deltager svare på spørgeskemaer af nogle omgange og mindst fem af dine medarbejdere skal også svare på spørgeskema. Men det bør være overkommeligt – og ikke tage mere end 10 minutter. Men det er nu, man skal melde sig,” siger Dorte Kulle.

Med iLead kan du:

 Læs mere om forløbet og tilmeld dig på www.iLEAD.digital