Digitalisering skal også gælde håndværkere & frisører

Et enigt folketing står bag digitaliseringsstrategi til 740 millioner kroner, som får betydning for små virksomheders digitale fremtid.

"Fremtiden er og bliver digital, og derfor er det essentielt at huske, at der er tusindvis af små virksomheder, hvor håndværkere, frisører og hjemmepleje ikke har samme forudsætninger for at drive virksomhed som større virksomheder. Her bidrager strategien, selvom vi langt fra kommer i mål,” siger Jesper Beinov, der er direktør i SMVdanmark 

SMVdanmark med dets 18.000 medlemmer er den eneste erhvervsorganisation, der alene taler de små og mellemstore virksomheder sag 

Her glæder man sig over, at der er flere SMV-venlige elementer i aftalen:  

“Danske virksomheder har brug for en langt mere smidig indberetning til det offentlige. I dag oplever mange virksomheder det som en enorm byrde at skulle løfte alle de dokumentationskrav, som det kræver at drive virksomheder. Vi håber, at fremtidens digitale løsninger vil lette byrden, så de mindste virksomheder kan bruge ressourcer på det, der rent faktisk skaber værdi for Danmark,” siger Jesper Beinov, der er direktør i SMVdanmark. 

Kan afhjælpe ESG-byrde

SMVdanmark peger på ESG-rapportering gennem den automatiske erhvervsrapportering som et afgørende område, hvor virksomheder, der i stigende grad oplever ressourcekrævende indrapporteringskrav, kan imødekommes.  

“ESG-kravene har ramt de mindre virksomheder hårdt, selvom de i første omgang ikke er omfattet af kravene. Når man som underleverandør bliver afkrævet store mængder data af sine kunder, så bebyrder endnu et lag af papirarbejde de mindste virksomheder. Vi har brug for at løfte så mange byrder som muligt, og vi ser digitaliseringsstrategien som et skridt i den rigtige retning, især når ESG-kravene er fuldt indfaset” siger Jesper Beinov, der er direktør i SMVdanmark. 

For erhvervsorganisationen er det vigtigt, danske elever allerede tidligt i uddannelsesforløbet, så alle har et digitalt fundament at bygge på. 

“Når samfundet i stigende grad bliver mere digitalt, så skylder vi vores elever, at de er klædt ordentlig på, uanset om de skal være tømrer, frisør eller konsulent. I dag ser vi desværre et digitalt efterslæb hos mange virksomheder, fordi samfundet og alle myndighedernes krav har udviklet sig hurtigere end man som selvstændig kan følge med til. Uanset strategiens gode intentioner er der brug for mere handling,” siger Jesper Beinov, der er direktør i SMVdanmark 

SMVdanmark har i denne uge præsenteret et digitaliseringsudspil med en lang række indsatsområder til gavn for de små og mellemstore virksomheder. Det kan du læse her.

Jesper Beinov

Direktør

mobil +45 21 67 05 28 tlf +45 33 93 20 00 Læs mere om Jesper Beinov

Kasper Bøjgaard Frandsen

Konst. presseansvarlig

tlf +45 5434 1727 Læs mere om Kasper Bøjgaard Frandsen

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..