Dybt uansvarligt, hvis øget råderum bliver brugt på øget offentligt forbrug

Regeringen skal prioritere at lette skatten på investeringer og lønindkomst, lyder opfordringen fra SMVdanmark som reaktion på, at råderummet nu igen opjusteres. Omvendt vil det vil være dybt uansvarligt at bruge råderummet på at øge et forvejen voksede offentligt forbrug. ”Opgaven på det offentlige område er at få langt mere for de penge, vi allerede bruger,” siger adm. direktør Jakob Brandt.

Dybt uansvarligt hvis øget råderum bliver brugt på øget offentligt forbrug

Finansminister Nicolai Wammen har i dag opjusteret det økonomiske råderum med 11,25 mia. kr.

Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, som repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder, siger om det opjusterede råderum: 

- Det er virkelig glædeligt, at dansk økonomi overordnet er så sund, og at råderummet bare vokser og vokser. Men det vil være dybt uansvarligt, hvis det øgede råderum bliver brugt på at forstærke den gaveregn, det offentlige allerede er stillet i udsigt. Tusindvis af nye administrative kolde hænder er kommet til inden for de seneste år, og regeringen har dertil planlagt at øge det offentlige forbrug med yderligere knap 57 mia. kr. frem mod 2030.  

- Opgaven på det offentlige område er at få langt mere for de penge, vi allerede bruger. Ikke bare at øge budgetterne.  

Brug råderum på skattelettelser

I stedet opfordrer SMVdanmark til at bruge det øgede økonomiske råderum til at lette skatten – både for lønmodtagere og virksomheder. Det skal ske over en årrække for at undgå en overophedning af økonomien nu og her. På den måde vil vi tilskynde flere til at arbejde lidt ekstra, mindske udfordringerne med mangel på arbejdskraft og styrke virksomhedernes konkurrenceevne, lyder vurderingen. 

- Regeringen bør prioritere at lette skatter på investeringer. For eksempel aktie- og kapitalindkomstbeskatningen og selskabsskatten. Det vil gøre en enorm forskel for udviklingsmulighederne i landets mange tusinde små og mellemstore virksomheder, siger adm. direktør i SMVdanmark, Jakob Brandt. 

Han siger videre: 

- Vi ser også gerne skattelettelser på lønindkomst både i toppen og i bunden for at imødegå manglen på arbejdskraft, løfte privatforbruget og indhente noget af det gigantiske indkomsttab, som danske familier oplevede på grund af den for høje inflation. På den måde investerer vi i at fortsætte den positive udvikling, som dansk økonomi er inde i. 

 

Jakob Brandt

Adm. direktør

mobil +45 24 25 27 27 tlf +45 32 63 03 04 Læs mere om Jakob Brandt

Asbjørn Lindsø

Kommunikations- og pressechef

tlf +45 21534364 Læs mere om Asbjørn Lindsø