ESG-krav rammer små virksomheder

Selvom EU-krav kun omfatter de største virksomheder, så bliver de mindste i værdikæden ramt. SMVdanmark oplever, at det er en stor byrde for de mindste virksomheder.

Små virksomheder bliver mødt af krav om ESG-rapportering, når de handler med deres kunder. Fra årsskiftet skal de største virksomheder lave ESG-rapportering af hele deres værdikæde, og derfor bliver flere mindre virksomheder ramt indirekte af kravene fra EU.

SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder, mener, at ESG-kravene stiller de mindste virksomheder i en svær situation, fordi de mindste virksomheder ikke nødvendigvis har ressourcer til at leve op til de mange forskellige dokumentationskrav, som deres kunder efterspørger.

”Vi mangler nogle standarder, som små virksomheder kan arbejde ud fra. Som mindre virksomhed bruger man i forvejen meget tid på at lave dokumentation og papirarbejde, og når flere kunder begynder at kræve ESG-dokumentation, så lægger det et ekstra lag på bureaukratiet,” siger Jonas Nielsen, der er politisk konsulent i SMVdanmark.

Ifølge SMVdanmark er der i høj grad brug for, at EU lemper byrden af dokumentationskrav for de mindste virksomheder, der ikke har ressourcer til at efterleve kravene, som de er i dag.

”Viljen til at arbejde bæredygtigt er stor blandt SMV’erne, men hvis vi ikke passer på, så drukner det hele i indrapporteringer i stedet for reelt bæredygtigt arbejde,” siger Jonas Nielsen, der er politisk konsulent i SMVdanmark.

Hvis din virksomhed er blevet mødt med svære ESG-krav fra en kunde, så hører SMVdanmarks politiske konsulent Jonas Nielsen gerne fra dig på jonasbn@smvdanmark.dk

Som medlem af SMVdanmark kan du få Valifieds digitale værktøj til ESG-rapportering til en skarp pris her. 

Jonas Bøssing Nielsen

Politisk konsulent

mobil +45 54 34 55 35 tlf +45 33 93 20 00 Læs mere om Jonas Bøssing Nielsen

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om betalingsløsninger eller det om..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..