Fortæl EU, hvordan du er ramt af corona

EU-parlamentet forsøger at skabe sig et overblik over, hvordan krisen rammer de europæiske SMV'er. SMVdanmark opfordrer danske SMV'er til at deltage i undersøgelse.

Overalt i Europa er SMV’er truet af coronakrisen. Derfor forsøger EU-parlamentarikerne at skabe sig et overblik over krisens omfang og indvirkning på de europæiske SMV'er.

I den forbindelse har SME Europe og parlamentet igangsat en spørgskemaundersøgelse for at finde ud af, hvilken form for hjælp, der er brug for.  

SMVdanmark opfordrer til at deltage

SMVdanmark opfordrer til, at du deltager i undersøgelsen, så danske SMV'er og det danske perspektiv også repræsenteres i undersøgelsen. 

Ifølge det konservative EU-parlamentsmedlem Pernille Weiss er det nødvendigt for EU at handle proaktivt, derfor er de danske bidrag vigtige.

"SMV'erne har mere end nogensinde brug for, at vi står sammen og hjælper dem. EU må ikke overlade hele ansvaret til nationalstaterne på nær et par hjælpepakker og statsstøttereguleringer. Der kan og skal gøre mere - og det skal gøres proaktivt," siger Pernille Weiss til SMVdanmark. 

Relativt nemt at deltage

Du kan som ejerleder eller direktør i en dansk SMV hjælpe med danske input ved at deltage i undersøgelsen, der består af 20 spørgsmål om, hvordan din virksomhed er ramt, hvor hårdt du er ramt, og hvilken form for hjælp du har behov for osv. 

Spørgsmålene er på engelsk, og du skal have en lommeregner, så du kan omregne et par hurtige tal fra kroner til euro. Men ellers er undersøgelsen lige til og vil ikke tage mere end 10 minutter, hvis du sådan nogenlunde kender dine nøgletal. 

Du finder undersøgelsen her