SMVdanmarks ideer til genopretningen af Danmark

Coronakrisen har ramt de danske virksomheder hårdt. Det kræver markante og ikke mindst rettidige økonomiske tiltag fra regeringen. Her er SMVdanmark forslag til genopretningsplanen.

Coronakrisen har ramt de danske virksomheder hårdt. Det er butikken, der ikke kan få sine varer hjem. Det er bowlinghallen, der er tvangslukket i sin højsæson. Og det er restauratøren, der ikke kan forvente udenlandske turister resten af året.

Coronavirussen har sendt store chokbølger gennem dansk økonomi, og Danmark er ført ud i en recession, der er så kraftig, at den forventes at blive større end under finanskrisen. Det kræver markante og ikke mindst rettidige økonomiske tiltag fra regeringen. For det er afgørende, at krisen ikke bider sig fast.

For at imødekomme dette kan politikerne lempe finanspolitikken, for det vil gøre det lettere at vende tilbage til normale konjunkturer. Heldigvis er Danmark godt polstret til dårlige tider. Og SMVdanmark vil derfor anbefale, at politikerne anvender det finanspolitiske råderum, som ligger på 28 mia. kr. frem mod 2025, til at holde hånden under dansk økonomi.

SMVdanmark har forfattet dette idékatalog, som kan inspirere til konkrete veje til at få gang i Danmark igen. Forslagene skal ikke nødvendigvis ses i én sammenhæng, men kan udvælges enkeltvis. God læsning!