SMVdanmarks skatte- og afgiftspolitiske udspil: Lavere skatter – mere vækst

Hvis vi skal nå målet om varigt at styrke dansk økonomi og øge beskæftigelsen, skal erhvervslivet sikres bedre rammer for vækst, og det skal sikres, at det i højere grad kan betale sig at arbejde og yde en ekstra indsats.

 

Coronakrisen har ført Danmark ud i en recession. I januar meddelte statsminister Mette Frederiksen, at der på den anden side af coronakrisen venter et større reformarbejde, der varigt skal styrke dansk økonomi og øge
beskæftigelsen. Blandt andet har Mette Frederiksen forpligtet sig til at øge den strukturelle beskæftigelse med 10.450 personer, som svarer til det tab, som regeringen har haft i denne regeringsperiode.

Dette udspil indeholder SMVdanmarks forslag til, hvordan vi kan nå dette mål, fx at der er behov for et højere beskæftigelsesfradrag og en højere topskattegrænse og at selskabsskatten skal sænkes, aktie- og kapitalskatten skal sættes ned, og arveafgiften skal fjernes. Desuden indholder skatteoplægget en gennemgang af, hvordan man stimulerer forbruget – først og fremmest gennem en momsnedsættelse og hvordan der kan skabes luft til skattelettelser. 

 

Download SMVdanmarks publikation:

Mia Amalie Holstein

Vicedirektør

mobil +45 53 55 71 77 Læs mere om Mia Amalie Holstein