Solbær, hindbær, rabarber og æbletræer. Det var det syn, der mødte Trine Thorhauge Rasmussen, da hun som barn trådte ind i sin mormors køkkenhave i Vejle på en varm sommerdag. Der blev plukket, snittet og kogt saft efter gamle opskrifter, og duften af sommer blev tappet på flasker. Den smag og stemning satte sig fast, og i 2021 blev den til fundamentet for hendes virksomhed SMAGISK, der leverer økologisk saft til alt fra Michelin-restauranter til topattraktioner som Legoland.
Siden dag ét har Trine selv stået for alle dele af driften lige fra opskriftsudvikling og produktion til salg, kundekontakt og økonomi. Hun har mærket, hvor krævende det er at drive en lille virksomhed i et marked med benhård konkurrence, og hvor ofte man står alene med beslutninger, man ikke har alle svarene på.
Netop derfor meldte hun sig i juni ind i SMVdanmark.
“Jeg har drevet alle dele af forretningen selv, og det er fantastisk, men også overvældende. Der opstår mange spørgsmål og opgaver, som større virksomheder har hele afdelinger til at håndtere. Det er en kæmpe tryghed at kunne ringe til nogen, der ved, hvordan man griber disse opgaver an,” siger Trine Thorhauge Rasmussen.