Kongeparret gjorde stop ved Ærø Whisky

I august drog Kongeparret for første gang siden kroningen ud på det traditionsrige sommertogt, og på Ærø gjorde de stop ved Ærø Whisky, der er medlem af SMVdanmark.

Foto: Privat.

Christian Stadager er en stolt destilleridirektør, der nu kan sætte kryds ud for én af de helt store oplevelser. Han har fået lov til at vise Ærø Whisky frem for Kong Frederik 10. og Dronning Mary, der gjorde stop ved destilleriet under deres sommertogt i august.

”Det var en helt særlig dag, fyldt med glæde og stolthed, hvor vi fik mulighed for at præsentere vores destilleri og vise, hvordan vores whiskyproduktion er dybt forankret i Ærøs natur og historie,” siger Christian Stadager.

Ærø Whisky blev grundlagt i 2013 af Michael Nielsen, der havde en ambition om at lave noget af verdens bedste whisky. Gennem årene har virksomheden vokset sig større, men Ærø Whisky er stadig forankret i lokalmiljøet med stort fokus på bæredygtighed.

”Under besøget præsenterede vi kongeparret for vores tilgang til bæredygtighed og lokalt håndværk, som er grundpillerne i vores produktion. Vi er stolte af, at vores whisky er et produkt af Ærø fra den økologiske byg fra Kammerrådgården til det vand og den gær, vi bruger.

Besøget gav os mulighed for at dele historien om vores Local Oak whisky, hvor alle ingredienser og selv egetræet kommer fra Ærø. Det har taget mange år at realisere, men vi kan nu stolt sige, at alt i flasken stammer fra vores ø,” siger Christian Stadager.

Under besøget fik Kongeparret overrakt flaske nummer 1 af Ærø Whiskys Kroningsflaske, der kun er produceret i 52 eksemplarer.

”Vi har lavet én flaske for hvert år, Dronning Margrethe har siddet som regent. Vi lavede den i forbindelse med tronskiftet både som en tak til Dronning Margrethe og som en hyldest til vores nye konge. Det var en stor ære at få lov at markere denne historiske begivenhed med en gave, der er så dybt forbundet med Ærø,” siger Christian Stadager.

For destilleridirektøren understreget Kongeparrets stop ved Ærø Whisky, at den danske whiskyproduktion er blevet et kvalitetsprodukt, der har international klasse.

”De danske destillerier leverer produkter, som vi kan være stolte af. Der er ingen tvivl om, at kvaliteten er at sammenligne med whisky fra anerkendte lande som Skotland, Irland og USA. Vores ambition er, at Danmark også nævnes i den sammenhæng, når snakken falder på verdens bedste whisky,” siger Christian Stadager.

Ærø Whisky er en del af destilleribranchen i SMVdanmark, hvor en række danske spiritusproducenter har samlet sig i et fællesskab, der skal arbejde med at udbrede fortællingen om det gode danske kvalitetshåndværk i både ind- og udland.

 

Kasper Bøjgaard Frandsen

SoMe- og Contentansvarlig

tlf +45 5434 1727 Læs mere om Kasper Bøjgaard Frandsen

Få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om virksomhedstestamenter eller de..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..