Få hjælp til at modvirke psykisk coronakrise hos medarbejderne

Velliv Foreningen har etableret en akutpulje på 10 mio. kr. til indsatser for mental sundhed i civilsamfundet og i mindre virksomheder. Fra i dag kan du søge og få op til 50.000 kr.

Usikkerhed, desperation og ensomhed er tre følelser mange medarbejdere og ejerledere står med midt i coronakrisen, for spørgsmålet er, hvor  det hele ender og om der fremadrettet fortsat vil være en arbejdsplads?

Risikoen er, at det kan føre stress og depression. Men nu er der direkte og økonomisk hjælp at hente til de små og mellemstore virksomheder, der har overskud til at sætte initiativer i virksomheden i gang, som kan modvirke netop det.

Søg op til 50.000 kr. til metal sundhed i din virksomhed

Velliv Foreningen har oprettet en akutpulje på 10 mio. kr. til initiativer, der styrker den mentale sundhed i lokalsamfundet under og efter coronakrisen. Hver indsats kan støttes med op til 50.000 kr.  

Foreningen arbejder normalt for at fremme mental sundhed i arbejdslivet og lokalt via støtte til virksomheder, lokalindsatser og forskning. Ifølge formand for Velliv Foreningen, Peter Gæmelke, er det derfor oplagt at række en hånd ud, så den lille virksomhed kan få støtte til at fortsætte eller opstarte initiativer for mental sundhed. Hvilke initiativer, der kunne være tale om, kan man finde inspiration til på Velliv Foreningens hjemmeside.

En enkel og hurtig ansøgningsproces

Han håber, at så mange som muligt vil søge støtte via Velliv Foreningens hjemmeside.

”Vi har forsøgt at gøre ansøgningsprocessen så enkel og hurtig som muligt, og vi sidder klar til at modtage ansøgningerne nu,” siger Peter Gæmelke.

Velliv Foreningen behandler ansøgningerne løbende og har ikke sat en ansøgningsfrist. Ansøgere får svar i løbet af maks. syv hverdage startende efter påske. Foreningen følger udviklingen af coronakrisen og vurderer løbende behovet for akuthjælp.

 

Vil du vide mere

Vil du vide mere om mulighederne kan du kontakte Jens Kvorning, chefkonsulent i SMVdanmark, på kvorning@smvdanmark.dk

Fakta om Velliv Foreningens akutpulje

Støtten til projekter i den akutte pulje følger Velliv Foreningens almindelige målsætning for lokale indsatser:

Med lokale aktiviteter har Velliv Foreningen fokus på, at engagerede borgere, foreninger og civilsamfundsinitiativer støttes i at virkeliggøre aktiviteter i dagligdagen, så flere mennesker får hjælp til at styrke deres mentale sundhed og modvirke udfordringer som ensomhed, følelsen af angst og depression, isolation, mobning og chikane.

I akutpuljen har Velliv Foreningen særlig fokus på at gøre lokale indsatser i stand til at fortsætte deres aktiviteter under og efter coronakrisen samt at genstarte eller igangsætte nye indsatser, der modvirker de ovennævnte udfordringer. Også mindre virksomheder kan søge om støtte fra akutpuljen til indsatser for at styrke den mentale sundhed.

Privatpersoner og politiske aktører kan ikke søge om støtte.

Der kan søges om støtte her