Dygtige lærlinge søges – rollemodeller til folkeskolen

Erhvervsskolernes Elevorganisation (EEO) har haft stor succes med at sende rollemodeller på besøg i folkeskolerne og fortælle om deres valg, deres fag og deres uddannelse. Men der er brug for flere. SMVdanmark opfordrer derfor alle SMV’er til at få sine dygtigste lærlinge til at melde sig som rollemodeller – de bedste ambassadører for erhvervsuddannelserne.

Siden 2016 har Erhvervsskolernes Elevorganisations (EEO) rollemodelkorps været med til at sætte ung-til-ung-ord på erhvervsuddannelserne. Mange vejledere og lærere bruger rollemodellerne som en fast del af vejledningen om erhvervsuddannelserne for at gøre op med uddannelsessnobberiet og få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

 

Er din lærling en god rollemodel?

SMVdanmark kan ikke fortælle den gode historie om erhvervsuddannelserne så godt, som de unge selv kan. Derfor opfordrer vi alle små og mellemstore virksomheder til at kigge på sine lærlinge og stille sig selv spørgsmålet: Er min lærling en god rollemodel?

Din lærling er en god rollemodel, hvis han eller hun er mellem 17 og 28 år, i gang med en erhvervsuddannelse (med eller uden EUX) og har lyst til at fortælle om sit valg, sin uddannelse og sin faglige stolthed.

Du skal kunne undvære din lærling (med lønkompensation) én gang om måneden, hvor lærlingen er på besøg på en folkeskole og fungerer som ambassadør for erhvervsuddannelserne, for sin egen uddannelse og for din virksomhed.

Din virksomhed kommer til at bidrage med at nedbryde fordomme og oplyse folkeskoleelever om erhvervsuddannelserne. Det får flere unge til at se mulighederne med en erhvervsuddannelse, og der er ofte flere elever, der overvejer en erhvervsuddannelse, efter rollemodellernes oplæg.

 

Sådan bliver din lærling rollemodel

Erhvervsskolernes Elevorganisation kører rollemodelkorpset meget professionelt, så du og din lærling kan læse alt om tilmelding, træning, skolebesøg og lønkompensation til virksomheden på EEO’s kampagnesite.

Har du eller din lærling stadig spørgsmål til rollemodelkorpset, er I velkomne til at kontakte Heike Hoffmann hos SMVdanmark på hoffmann@SMVdanmark.dk