Er du klar til at tage en lærling?

Undervisningsministeriet har udarbejdet en digital guide og en række vejledninger, der kan hjælpe dig med at ansætte en elev eller lærling. Du kan finde dem her.

Har du styr på, hvordan du godkendes til at uddanne lærlinge og elever? Skal du tage en voksenlærling, og hvordan er det nu med løn?

 

”Vi kommer til at mangle mange faglærte i fremtiden, så vi kan kun opfordre vores medlemmer til, at man som virksomhed også prioriterer at tage lærlinge og giver dem en god uddannelse ude i virksomhederne,” siger SMVdanmarks uddannelsespolitiske chefkonsulent, Dorte Kulle.

 

Øverst på denne side kan du høre et af SMVdanmarks medlemmer, Lasse Boisen fra LB Tømrer & Tag, dele ud af sine erfaringer med at tage lærlinge.

Få styr på det praktiske

På Undervisningsministeriets hjemmeside kan du finde en række råd og vejledninger om ansættelse af elever, så du lettere kan få styr på alt det praktiske. Du kan også se en række korte film med virksomheder, der deler ud af deres erfaringer med at tage lærlinge og elever.

 

”For nogle små og mellemstore virksomheder kan det virke uoverkommeligt at oplære kommende faglærte. Vi håber, at de nye vejledninger og guiden fra Undervisningsministeriet kan inspirere flere til at tage lærlinge,” siger SMVdanmarks uddannelsespolitiske chefkonsulent, Dorte Kulle.

 

 

’4 trin til en elev’

På Undervisningsministeriets hjemmeside kan du udover en række film og vejledninger også finde en digital guide, der via fem enkle spørgsmål kan hjælpe dig med at finde frem til en lærling. Men den kan også hjælpe dig videre i ansættelsesproceduren, hvis du allerede nu har en lærling på hånden.

 

Guiden kan blandt andet hjælpe dig med:

  • hvordan du bliver godkendt som praktikplads
  • hvilken skole du kan henvende dig til
  • hvilken uddannelsesaftale du kan oprette
  • hvad det koster at have en lærling eller elev
  • hvor du kan finde en lærling eller elev.

Du kan gå direkte til guiden ’4 trin til en elev’ her

 

 

Vejledninger til download

’Sådan får I en elev’ (pdf)

’Sådan får I en voksenelev’ (pdf)

’Uddannelsesaftaler for erhvervsuddannelserne' (pdf)

 

 

Vil du vide mere?

Du kan få adgang til flere gode råd og videoer her på Undervisningsministeriets hjemmeside.

 

Du er også velkommen til at kontakte SMVdanmarks uddannelsespolitiske chefkonsulent Dorte Kulle på Kulle@SMVdanmark.dk eller på 22 17 47 17.