Nu kan du indgå forhåndstilsagn om praktik

Fra i år kan du som virksomhed lave en forhåndsaftale med en mulig lærling ved at indgå et praktikpladstilsagn – en uforpligtende forhåndsaftale om en læreplads.

Med den politiske aftale 'Fra folkeskole til faglært' får små og mellemstore virksomheder en ny mulighed for fx at holde fast i den skoleelev, der har været i erhvervspraktik i virksomheden. Muligheden hedder 'praktikpladstilsagn'.

 

Praktikpladstilsagnet er et kontaktredskab

Praktikpladstilsagnet er en aftale mellem en virksomhed og en folkeskoleelev, som ikke forpligter nogen af parterne, men som virksomheden kan bruge som et rekrutteringsværktøj. Normalt skal virksomheden selv sørge for at holde kontakten til den dygtige erhvervspraktikant, når praktikken er overstået.

Med praktikpladstilsagnet skriver virksomhed og elev – digitalt på praktikpladsen.dk – under på, at begge parter er interesserede i at holde kontakten med henblik på at indgå en uddannelsesaftale på et senere tidspunkt.

 

En uforpligtende aftale

Praktikpladstilsagnet er ikke en forpligtende aftale om, at der skal indgås en uddannelsesaftale. Begge parter kan til enhver tid vælge af afbryde aftalen.

Praktikpladstilsagnet er en måde at holde en god kontakt til den kommende lærling fra erhvervspraktikken slutter, og til både elev og virksomhed er klar til at indgå en rigtig uddannelsesaftale. Intet andet.

 

Vil du vide mere?

Læs mere om praktikpladstilsagnet på Undervisningsministeriets hjemmeside

 

Vi hører gerne om dine erfaringer 

Praktikpladstilsagnet er en helt ny måde at tænke rekruttering til virksomheder og erhvervsuddannelserne, og SMVdanmark vil meget gerne følge udviklingen.

Har eller får din virksomhed på en eller anden måde erfaringer med praktikpladstilsagnet, vil vi derfor meget gerne høre fra dig.

Er det et rekrutteringsredskab, du kan bruge til noget? Oplever du problemer eller misforståelser? Er du glad for den nye mulighed?

Uanset dine erfaringer, hører vi gerne fra dig.