Nu må gymnasieelever vejledes om erhvervsuddannelserne

En af SMVdanmarks store ønsker er i dag gået i opfyldelse: vejledningsinstitutionen Studievalg Danmark må fra næste år vejlede elever på landets gymnasiale uddannelser om erhvervsuddannelserne.

De politiske partier bag erhvervsuddannelsesreformen har fundet de småpenge – 5 mio. kr. – det koster at give Studievalg Danmark lov til at præsentere eleverne på landets gymnasier for erhvervsuddannelserne. Hidtil har eleverne kun måttet modtage vejledning om videregående uddannelser, og det har været superærgerligt for de gymnasie- og hf-elever, der gerne ville gøre deres uddannelse færdig, men som egentlig ikke har haft lyst til at læse videre.

 

Omvalg bliver i orden

Beslutningen er også et opgør med tankegangen om, at alle unge skal (og kan) vælge rigtigt første gang. Det bliver lettere at få hjælp til den måske vanskelige samtale om, at man ikke har lyst til en videregående uddannelse alligevel, når huen er på. Det bliver i orden at tale om erhvervsuddannelserne, når man er i gang med gymnasiet eller hf.

SMVdanmark hilser det velkomment, at unge på HF og i gymnasiet nu kan få vejledning om erhvervsuddannelserne
SMVdanmark hilser det velkomment, at unge på HF og i gymnasiet nu kan få vejledning om erhvervsuddannelserne Foto: John Ehbrecht.
Med den nye vejledningsmulighed håber SMVdanmark, at langt flere studenterhuer finder vej ind på erhvervsskolerne og ud i de små og mellemstore virksomheder

Heike Hoffmann, uddannelsespolitisk chefkonsulent

Vi glæder os til at møde studenterne

Allerede i dag finder en lille procentdel med en studenterhue selv ud af, at en erhvervsuddannelse er en mulighed på linje med en videregående uddannelse. Med den nye vejledningsmulighed håber SMVdanmark, at langt flere studenterhuer finder vej ind på erhvervsskolerne og ud i de små og mellemstore virksomheder. Der er de nemlig meget velkomne.

Husk efteruddannelsen

Det er topvigtigt, at vejlederne hos Studievalg Danmark frem mod januar 2021 får fyldt masser af viden på. Det er ikke muligt at vejlede ordentligt om erhvervsuddannelserne uden at vide rigtigt meget om adgangskrav, praktikpladser, faglighed – og muligheden for at tage en videregående uddannelse efter erhvervsuddannelsen. Det er jo fortsat en mulighed.  

 

Link til aftalen finder du her

Det er topvigtigt, at vejlederne hos Studievalg Danmark frem mod januar 2021 får fyldt masser af viden på.