Opgør med stive uddannelser gavner SMV’erne

Regeringens forslag om mere fleksible uddannelser vil gavne SMV’er og de kommende kandidater. SMV’erne får nye grupper at rekruttere fra, og kandidaterne kan få mere brugbare uddannelser.

Regeringen fremsatte mandag et udspil, der vil give studerende et mere fleksibelt uddannelsessystem og en tættere tilknytning til arbejdsmarkedet.

I udspillet foreslår regeringen nemlig, at bachelorer skal have nemmere ved at udskyde deres kandidatuddannelser og i stedet bruge nogle år på arbejdsmarkedet, inden de læser videre. Derudover vil regeringen lave en etårig masteruddannelse med mulighed for deltidsstudie samt udvide erhvervskandidatordningen, der giver mulighed for at læse på deltid for dem, der er i job.

 

”Vi kan se i vores undersøgelser, at SMV’erne bliver stadigt mere positive overfor at ansætte en højtuddannet i virksomheden. De nye fleksible muligheder vil være en kærkommen mulighed for nogle virksomheder, der så kan ansætte en studerende på deltid. Også muligheden for at arbejde fuld tid inden man læser videre er en god idé, for det vil sikre, at man får en fornemmelse for det virkelige arbejdsmarked, inden man vælger speciale", siger Dorte Kulle, chefkonsulent i SMVdanmark.

"Man burde ikke gøre det sværere at komme tilbage til universitetet, blot fordi man har været ude at få arbejdserfaring", siger Dorte Kulle, chefkonsulent i SMVdanmark. Foto: John Ehbrecht.

Flere bachelorer ud i virksomhederne

SMVdanmark advarer dog om, at de færreste SMV'er i givet fald har økonomi til at finansiere en medarbejders deltidsstudium. Til gengæld roser SMVdanmark, at uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers vil sætte fokus på større fleksibilitet på de videregående uddannelser. De nye tiltag betyder, at flere bachelorer vil komme en tur ud i virksomhederne, inden de læser videre. Desuden bliver det nemmere at læse på deltid.

 

"Det er synd, at man kun kan vente i 3 år, for ofte kan livet jo tage afveje, og man burde ikke gøre det sværere at komme tilbage til universitetet, blot fordi man har været ude at få arbejdserfaring", siger Dorte Kulle, chefkonsulent i SMVdanmark.

 

Læs mere om uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers udspil.

 

Vil du vide mere?

Kontakt chefkonsulent Dorte Kulle på tlf. 22174717 eller på kulle@SMVdanmark.dk