Nyt krav om indberetning af skatteidentifikationsnummer for medarbejdere bosat i udlan-det

Hvis du har medarbejdere, som er bosat i udlandet, så er der pr. 1. januar 2024 indtrådt et nyt krav om, at du som arbejdsgiver skal indberette medarbejderens skatteidentifikationsnummer, når du udbetaler medarbejderens løn. Kravet gælder for indberetninger med lønperioder, hvor slutdatoen er 1. januar 2024 eller senere.

Hvis du ikke har medarbejdere, som er bosat i udlandet, kan du se bort fra dette nye krav.

Kravet om indberetningen af skatteidentifikationsnummer er en udvidelse af arbejdsgiveres eksisterende pligt til at indberette supplerende oplysninger om medarbejde, som har bopæl i udlandet, herunder medarbejderens fødselsdato, køn, navn, gade, postnr., by og landekode på medarbejderen.

Et skatteidentifikationsnummer administreres og tildeles af det land, hvor medarbejderen er bosat. Derfor er det medarbejderens pligt at indhente skatteidentifikationsnummeret og dele det med sin arbejdsgiver, som så kan indberette nummeret i eindkomst.

EU har udarbejdet en liste, som skal gøre det let for medarbejdere at finde deres skatteidentifikationsnummer. Listen er på dansk og kan tilgås her.

Herudover kan det nævnes, at afsnit 5 "Identifikation af indkomstmodtagere" af SKAT’s indberetningsvejledning er opdateret med en fuld beskrivelse af ændringerne.

Husk, at du som medlem af SMVdanmark har adgang til gratis skattejuridisk rådgivning. SMVdanmark har indgået et samarbejdet med TVC advokatfirma, hvor du gratis kan henvende dig til Senior Tax Manager, Jørgen Frausing, på nummeret 3318 6155.

Hvis du har andre juridiske spørgsmål, f.eks. til ansættelsesret, markedsføringsret eller aftaleret, så kan du kontakte SMVdanmark egen juridiske hotline på 3393 2000.

Christoffer Sodemann

Chefkonsulent, Cand.merc.jur

tlf 32630324 Læs mere om Christoffer Sodemann

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..