SMVdanmark kritiserer Bygningsstyrelsen

Bygningsstyrelsen har i sin nye strategi valgt at fravælge fagentrepriser. Det strider imod udbudsloven, mener SMVdanmark.

”Et farvel til fagentrepriser er den helt forkerte vej at gå. Man afskærer en stor del af virksomhederne fra at byde på opgaver og skaber dermed en unfair konkurrencesituation, der i sidste ende går ud over pris og kvalitet,” siger SMVdanmarks chefkonsulent Kristian Bech til Licitationen.

Når man udbyder opgaver og entrepriser i mindre størrelser, de såkaldte fagentrepriser, så sikrer man, at mindre virksomheder også har mulighed for at være med. Derfor er det også med stor hovedrysten, at SMVdanmark kan erfare, at Bygningsstyrelsen i sin nye strategi pr. 1. oktober 2018 har valgt at fravælge fagentrepriser og i stedet for valgt at bruge hoved- og totalentrepriser.

 

I strid med udbudsloven

Ifølge udbudsloven skal man dele udbud op i mindre dele, med mindre der er en konkret god begrundelse for ikke at gøre det.

”Hensigten med udbudsloven er, at man som hovedregel skal udbyde i mindre dele, med mindre meget gode grunde taler for ikke at gøre det. At have en hel strategi, hvor man decideret helt har fravalgt at udbyde i fagentrepriser, det er at gå stik imod den hensigt, ” forklarer Kristian Bech og fortsætter

”At sige helt farvel til fagentrepriser er et angreb på de små og mellemstore virksomheder. Vi kommer til at tage det her op politisk!”

 

Læs også

”Små byggefirmaer kritiserer styrelse” i Licitationen