Øget digitalisering går hånd i hånd med øget risiko for at blive hacket - men det er der råd for
Dag for dag øges digitaliseringen, og mulighederne er store for de små og mellemstore virksomheder, da nye forretningsmuligheder opstår og arbejdsgange effektiviseres. Med den øgede digitalisering er der også behov for at sikkerheden følger med, og der kommer stadig flere eksempler på IT-kriminelles opfindsomhed.
”Når vi ønsker en øget digitalisering af dansk erhvervsliv er det også vigtigt, at der findes god vejledning til at sikkerheden er i top”, udtaler Lars Magnus Christensen, chefkonsulent i SMVdanmark.
Mindre virksomheder hackes og bruges som "bagdør" til større virksomheder
I SMVdanmark, der repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder, SMV’er, er man godt klar over den sårbarhed og trussel mange SMV’er står overfor i dag, når det kommer til IT-sikkerhed. SMV’erne er et travlt folkefærd, der har nok at gøre med at passe deres virksomhed, men vil de også passe på deres virksomhed, så skal de prioritere IT-sikkerhed i langt højere grad end i dag.
”Mange SMV’er tænker nok, ’hvorfor skulle nogle hacke os, vi er jo uinteressante og har ikke de store statshemmeligheder’, men for hackerne kan de være et nemt og interessant bytte. Ofte har mindre virksomheder et mindre IT-setup og kan være en nem adgangsvej til større virksomheder. Så man skal ikke vide sig sikker, bare fordi man er en mindre virksomhed med to ansatte,” siger SMVdanmarks chefkonsulent Lars Magnus Christensen.
Gennemtænkte regler og sund fornuft kan nedsætte risikoen markant
SMVdanmark har allieret sig med en etisk hacker, der med skræmmende præcision har vist og forklaret hvor let det er at hacke sig ind gennem trådløse netværk og virksomhedens computere.
Hans pointe er, at den enkelte virksomhed selv kan gøre meget for nedsætte risikoen for uindbudte cyper-gæster, ved at følge disse 7 råd.