Digitalisering gør Primoreels klar til konkurrencen med de store

Et øget salg til internationale kunder har skabt et behov for optimering af Vipperød-virksomheden Primoreels arbejdsgange. Det er nu sket gennem et samarbejde med Holbæk Erhvervsforum, Zealand, SMVdanmark og projektet ’Digitale Veje til Vækst’.

”Der er meget at vinde og ikke rigtigt noget at tabe.”

Ordene går på den digitalisering alle taler om, og de kommer fra Christoffer Aarslev, der er projektkoordinator i virksomheden Primoreels i Vipperød, der netop har deltaget i et digitaliseringsprojekt, der gør virksomheden skarp på fremtiden.

Virksomheden fremstiller emballager og labels til fødevarevirksomheder i ind- og udland og er på få år vokset fra at være en afdeling i en større virksomhed til at blive en selvstændig virksomhed med stadig stigende eksport af egne produkter til fire kontinenter.

Projektchef hos Primoreels viser virksomhedens emballagemaskineri frem.
Projektchef hos Primoreels viser virksomhedens emballagemaskineri frem.
Med vækstplanen har vi nu fået defineret en trinvis proces, hvor vi starter i administrationen; går videre i selve produktionen og slutter af med at se nærmere på mulighederne for at interagere direkte både med vores kunders og vores leverandørers digitale systemer

Christoffer Aarslev

Projektchef hos Primoreels

Knudrede arbejdsgange bliver nu rettet ud

I takt med vokseværket var der opstået et behov for en optimering af arbejdsgangene. Derfor henvendte virksomheden sig sidste år til Holbæk Erhvervsforum og kom med i projektet ’Digitale Veje til Vækst’.

”I takt med udviklingen har vi forsøgt at imødekomme de krav, vi er blevet mødt med fra vores kunder. Det har resulteret i, at vi på en række områder har fået indarbejdet nogle direkte knudrede og uhensigtsmæssige arbejdsgange på tværs af forskellige it-systemer. De er blevet en hæmsko i forhold til at kunne indfri vores vækstmål,” siger Christoffer Aarslev, der i arbejdet med at få store globale koncerner som kunder, møder konkurrenter, der har markant bedre styr på deres digitale processer.

”Det er et område, hvor vi har haltet bagefter, og derfor gik vi til Holbæk Erhvervsforum for at få hjælp,” siger Christoffer Aarslev.  

 

Vækstplan definerer rækkefølge og retning

Gennem ’Digitale Veje til Vækst’-projektet, som hovederhvervsorganisationen for små og mellemstore virksomheder i Danmark, SMVdanmark, er aktør på, har Primoreels først og fremmest fået udarbejdet en vækstplan. Dernæst en plan for, hvordan virksomheden og dens ansatte får tilført de nødvendige it-færdigheder.

Vækstplanen - som projektet leverer vederlagsfrit - blev udarbejdet af en privat, uvildig konsulentvirksomhed, som SMVdanmark, som en gængs del af projekttilbuddet, bistod med at finde frem til.

For Primoreels var det Ifølge Christoffer Aarslev vigtigt at få nogle friske øjne udefra til at se på virksomheden.

”Med vækstplanen har vi nu fået defineret en trinvis proces, hvor vi starter i administrationen; går videre i selve produktionen og slutter af med at se nærmere på mulighederne for at interagere direkte både med vores kunders og vores leverandørers digitale systemer,” forklarer han. 

Den eksterne sparring har for Primoreels været afgørende for, at vi er kommet i dybden med nogle emner, som vi ellers ville havde vurderet som mindre vigtige; men som igennem forløbet har vist at give rigtigt god mening at få tænkt med fra start.

Christoffer Aarslev

Projektchef hos Primoreels

Uddannelsesplan sikrer it-færdigheder

Derudover har SMVdanmark udarbejdet en efteruddannelsesplan til Primoreels, hvori det helt lavpraktisk tilrettelægges, hvilke medarbejdere der skal efteruddannes; hvem der kan levere efteruddannelsen, samt hvor og hvornår efteruddannelsen skal ske.

Netop i disse dage sidder Primoreels ansatte på skolebænken hos Zealand (tidligere Erhvervsakademi Sjælland). Også hele denne efteruddannelses-del leveres uden vederlag.

 

Mange SMV’er kan trænge til et digitalt skub

”Jeg synes bare, at andre virksomheder, der som Primoreels kunne trænge til et ’digitalt skub’, skal se at komme i gang,” siger Christoffer Aarslev.

”Der er meget at vinde og ikke rigtig noget at tabe. Den eksterne sparring har for Primoreels været afgørende for, at vi er kommet i dybden med nogle emner, som vi ellers ville havde vurderet som mindre vigtige; men som igennem forløbet har vist at give rigtigt god mening at få tænkt med fra start. Og så har processen været rolig og kontrolleret, og der har været god support fra SMVdanmark og Zealand, hver gang der har været det mindste,” slutter Christoffer Aarslev.

 

Læs mere om Digitale Veje til Vækst og om, hvordan du kan deltage 

Læs mere om SMVdanmarks digitaliseringstilbud her

Fakta om Primoreels

Fremstillingsvirksomheden Primoreels ligger i Vipperød på Sjælland og har 15 ansatte. Virksomheden fremstiller emballager og labels til danske og udenlandske fødevarevirksomheder, samt såkaldte lågdispenseringsenheder (maskiner), som er nødvendige for at kunne anvende Primoreels øvrige produkter.