Først til mølle: Få tilskud til optimering af din virksomhed

Mangler du hænder i din virksomhed? Vil du have bedre snor i dine kunder? Taler dine administrative systemer ikke sammen? Vil du kunne sælge online? Overvejer du, om digitalisering eller automatisering kunne være en del af løsningen? I dag åbner SMV:Digital tilskudspulje til rådgivning - og det er en glimrende mulighed for at komme i gang.

SMV:Digital åbner i dag for ny tilskudspulje til digital omstilling og e-handel i SMV’er. Tilskudspuljen er målrettet små og mellemstore virksomheder i størrelsen 5-249 ansatte, som har brug for hjælp til at igangsætte eller komme skridtet videre med digitale løsninger i deres virksomhed.

 

Du kan ansøge om tilskud til indkøb af privat rådgivning, der hjælper dig til at gennemføre en digital omstilling af din virksomhed eller med at få sat en e-handelsløsning op. Tilskuddet udgør 100.000 kr. og modsvarer, at du selv bruger andre 100.000 kr. - tilskuddet er således på 50 pct.

 

”Hverdagen fylder naturligvis meget ude i virksomhederne, men hvis jeg var en SMV, ville jeg sidde klar ved tasterne i morgen, når puljen åbnes, for det her er en rigtig god mulighed for at få sat gang i en digital optimering af sin virksomhed,” siger medlem af SMV:Boardet og chefkonsulent i SMVdanmark, Henrik Lilja.

 

 

Hvad er digitalisering?

 

”Digitaliseringen har mange åbenlyse fordele og er for de fleste en genvej til vækst, men det er et vidt begreb og spørgsmålet for mange er nok, hvad digitalisering overhovedet er i en lille eller mellemstor virksomhed? Det har vi flere eksempler på. Det kan være rådgivning om integration af ERP-systemer, robotteknologi og automatisering. Indenfor e-handel kan det være valg af systemer, digital marketing eller salg via hjemmesider,” forklarer han og tilføjer, at et projekt både kan være at få hjælp til at udnytte teknologi, der allerede er investeret i, eller som man fremadrettet vil investere i.   

 

Pulje med mindre projekter kommer i efteråret

 

”Med den nye pulje åbner SMV:Digital for første etape af projekter til afklaring af, hvordan SMV’er kan udnytte digitaliseringen til at skabe vækst i virksomheden. I første omgang er puljen målrettet de lidt større projekter. Til efteråret kommer en runde målrettet mindre projekter og virksomheder og med tilskud på 25.000 kr.,” fortæller Henrik Lilja og peger på, at det i begge tilfælde er alletiders chance for mindre virksomheder at komme med på vognen.

 

”Jeg havde gerne set, at der her fra starten også var adgang til tilskud på 25.000 kr. For en del SMV’er vil tilskud på 100.000 kr. - og dermed et projekt på i alt 200.000 kr. - være noget af en mundfuld. Rækker tålmodigheden ikke til at vente til efteråret, kan man søge de 100.000 kr., og ender man med at bruge mindre, får man tilsvarende mindre udbetalt i tilskud. Men projektet, man søger til, skal selvfølgelig som udgangspunkt svare til det beløb, man søger”.

 

”Så det er bare med at få ansøgt om pengene, så SMV’erne kan komme i gang med den digitale omstilling,” slutter Henrik Lilja. 

 

Læs mere om hvordan du søger tilskud til din digitale omstilling her.

 

Se video om Buus Anlægsgartner, der under en tidligere tilskudsordning fik 150.000 kr. til at  erstatte arbejdskort på papir med en mobil app, Lyngsøe, der ad samme vej fik lettet deres databehandling, eller Fuglebjerg Kistefabrik, der fik øget deres output ved hjælp af automatisering af produktionen. 

FAKTA OM SMV:DIGITALS PULJE

Tilskudspuljen for de store forløb på 100.000 kr. under SMV:Digital åbner fredag 5. april for både digital omstilling og e-handel.
Tilskudspuljen er målrettet små og mellemstore virksomheder i størrelsen 5-249 ansatte.
Der kan søges om tilskud til privat rådgivning indenfor både digital omstilling og e-handel.
Der er i alt 24,6 mio. kr. i puljen, hvilket giver adgang for knap 250 virksomheder, hvoraf 12,7 mio. kr. er øremærket til privat rådgivning om digital omstilling eller automatisering, mens 11,9 mio. kr. er øremærket til privat rådgivning om e-handel.
Puljen udmøntes efter først-til-mølle-princippet og lukker igen den 10. juni, medmindre puljen er opbrugt forinden.

Læs mere på www.smvdigital.dk