Små og mellemstore virksomheder trådte ind i en ny virkelighed, da store dele af samfundet lukkede ned den 12. marts. Efterspørgslen på, hvordan digitale løsninger kan lette SMV’ernes vej gennem coronakrisen, er vokset markant.
”Vi står i en ny virkelighed og er pisket til at tænke anderledes. Derfor er vi begyndt at afholde flere digitale møder, og planen er nu at inddrage vores byggepladser på hele Sjælland samt bygherrer og underentreprenører i flere digitale byggemøder,” siger Christina Wiemann, adm. direktør i CH Byg og fortsætter, ”De ting, vi bliver tvunget til at gøre nu, og den måde, vi skal tænke anderledes, skal vi fortsætte med. Vi regner med, at det giver en højere produktivitet, når vi erstatter dele af vores møder med digitale møder, og det er helt sikkert kommet for at blive.”
Er din virksomhed - inden for hvilken om helst branche - lokaliseret i Region Sjælland? Har du 3 eller flere ansatte? Og kunne fx online-byggemøder - eller alt muligt andet, som kræver en opgradering af dine egne og/eller dine ansattes IT-kompetencer - være relevant for dig? Så tilbyder projektet Digitale Veje til Vækst gratis, skræddersyet efteruddannelse.
”Som alle andre må Digitale Veje til Vækst-projektet indrette sig på de vilkår, coronakrisen medfører. Derfor har vi stablet et online-koncept på benene, så vi kan tilbyde den undervisning, virksomhederne efterspørger, når vi pt. ikke kan afvikle undervisningen i ”normale” fysiske rammer”, siger chefkonsulent Henrik Lilja, som er SMVdanmarks projektleder i Digitale Veje til Vækst.
Det har været helt oplagt at starte med, hvordan et møde kan afvikles online. Men det kan handle om alt muligt andet. Erfaringen forud for coronakrisen har været, at rigtig mange virksomheder gerne vil have undervisning i, hvordan administrative processer kan effektiveres; hvordan markedsføring kan ske via sociale medier, og/eller hvordan en hjemmeside kan optimeres. Byggevirksomheder som her i eksemplet efterspørger typisk også, hvordan registrering af timer og materialeforbrug; opmåling; dokumentation m.m. kan effektiviseres via digitale løsninger.
”Udover at undervisningen kan foregå online, er det gode ved projektet, at undervisningens indhold tilnærmelsesvis kan være hvad som helst vedr. digitalisering, fordi indholdet defineres af deltagervirksomhedernes behov. At også en fysioterapeut er med, viser netop bredden i tilbuddet. Og er der efter ét online-forløb behov for mere/anden IT-undervisning, så tager vi den derfra. Enten online eller - når coronakrisen er klinget af - på traditionel fysisk facon. Ligesom CH Bygs Christine Wiemann tror jeg, at online-afvikling af funktioner, som før coronakrisen var ”utænkelige", er kommet for at blive - herunder IT-undervisning”, slutter Henrik Lilja.
Læs mere konkret om Kom-trygt-online-tilbuddet, og kunne du tænke dig at deltage, så kontakt Rasmus Keinicke på: keinicke@SMVdanmark.dk eller på: 61 96 39 76
Læs Erhvervsstyrelsens pressemeddelelse om en byggevirksomheds og en fysioterapeuts online-aktiviteter
Læs SMVdanmarks omtale af Digitale Veje til Vækst
Lad dig inspirere af andre SMV’ers IT-erfaringer
Coronakrisen har pisket CH Byg og Christina Wiemann til at tænke anderledes. Foto: Digitale Veje til Vækst-projektet