Ny Industri 4.0-pris til SMV’er

Med en ny pris vil Ingeniørforeningen, IDA, give faglig anerkendelse til den produktionsvirksomhed, der bedst har arbejdet med at øge sin konkurrenceevne gennem digitalisering, automatisering eller kunstig intelligens. SMVdanmark er med i bedømmelsesudvalget.

SMV’er, der med anvendelsen af de nye digitale produktionsteknologier har forbedret sin konkurrenceevne, skal nu belønnes.

Det mener IDA, Ingeniørforeningen, der har indstiftet IDAs Industri 4.0 pris. Prisen uddeles som en faglig anerkendelse i forbindelse med konferencen "Industri 4.0. - Fremtidens intelligente industri", der afholdes af IDA den 30. januar.

 

Særligt SMV'erne har en digital udfordring

”Vi ved fra analyser, som vi har gennemført blandt danske produktionsvirksomheder, at særligt SMV’erne har en udfordring, når det gælder sammensmeltningen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Samtidig mærker vi et stort behov for mere viden om Industri 4.0, kunstig intelligens og datadrevne forretningsprocesser i det hele taget. Derfor etablerer vi nu en Industri 4.0 pris for at vise konkrete eksempler på virksomheder, der er lykkedes med digital omstilling på et eller flere områder i virksomheden,” siger Lene Christensen, der er direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA.

 

SMVdanmark med i bedømmelsesudvalget

Da prisen er SMV-rettet sidder SMVdanmarks direktør Ane Buch med i bedømmelsesudvalget, der udover de teknologiske og indtjeningsmæssige perspektiver også vil lægge vægt på, hvordan virksomhederne har inddraget medarbejderne og taget højde for eventuelle miljø- og klimamæssige aspekter.

Der nomineres tre virksomheder til IDAs Industri 4.0 pris, hvoraf en udpeges som vinder af prisen.

 

Sådan nomineres din virksomhed

Virksomheder kan indstille sig til prisen frem til 30. november 2019. Ved indstillingen skal man svare på en række spørgsmål om hvordan og hvorfor projektet kom i gang og hvordan det er gået.

 

Du kan læse mere og nominere din virksomhed her.