SMV:Digital: Stadig penge til optimering

Der er stadig masser af penge at hente til rådgivning om optimering i SMV’er. Siden åbningen af SMV:Digitals pulje til digital omstilling i sidste uge, er ansøgningerne væltet ind, men der er stadig muligheder for SMV'erne.

Vil du gerne optimere din virksomhed, så er det stadig muligt at få tilskud til rådgivning fra SMV:Digitals pulje.

Selvom SMV:Digital siden åbningen af efterårets pulje med tilskud til digitaliseringsrådgivning har fået mange ansøgninger, så er der stadig mulighed for at opnå tilskud - ikke mindst for de små virksomheder.

Det siger Henrik Lilja, der sidder med i SMV:Boardet og er projektleder på SMVdanmarks digitaliseringsprojekter.

"Siden puljen blev åbnet i sidste uge, er der i alt modtaget 180 ansøgninger til tilskud på 100.000 kr., men kun 10 ansøgninger på til tilskud på 25.000 kr. Så der er stadig rigtig gode muligheder - ikke mindst for de små for at få tilskud til den lille voucher," siger Henrik Lilja.

Men det gælder om at få det gjort nu, påpeger han, for selvom puljen lukker den 3. november, sker det efter 'først-til-mølle'-princippet. 

 

Søg det, der er brug for

I alt råder efterårets pulje over 18,1 mio. kr., der fordeles på 136 vouchers á 100.000 kr. og 180 á 25.000 kr. til uvildig rådgivning om digitaliseringspotentiale og løsninger i netop din virksomhed.

"Har man behov for mere end 25.000 kr. til rådgivning kan man stadig søge voucheren på de 100.000 kr., for det er ikke sikkert, at alle de 180 ansøgninger kvalificerer sig til tilskuddet," siger Henrik Lilja og råder dermed alle med ambitioner om at søge det de har behov for.

Ligger behovet midt i mellem, skal man heller ikke holde sig tilbage, tilføjer han.

"Bruger man kun 75.000 kr. af sin voucher, så dækkes det også, men man skal selvf'ølgelig være opmærksom på, at man selv skal stille med tilsvarende beløb og at tilskuddet ikke gives upfront, men refunderes. Man skal altså selv lægge ud," siger Henrik Lilja. 

 

Tilskud er en kickstarter

Siden etableringen af puljen i 2018 har 381 virksomheder fra hele landet fået tilskud. For 85 pct. af virksomhederne har rådgivningen givet anledning til investeringer i ny teknologi eller udarbejdelse af en plan for investeringer, oplyser SMV:Digital.

Dorte Zacho Martinsen, der er CEO i virksomheden BM Silo har selv gennemført digitalisering af sin virksomhed. Som formand for SMV:Boardet, der står i spidsen for SMV:Digital, forklarer hun konceptet sådan:

”Med tilskudspuljen ønsker vi at hjælpe flere små og mellemstore virksomheder med at løfte blikket fra den næste faktura og prioritere tid til at fokusere på udviklingen af sin virksomhed. Jeg oplever, at mange mindre virksomheder ønsker at investere i digitale løsninger, men at de har svært ved at komme i gang. SMV:Digital giver derfor tilskud til, at virksomhederne kan få en rådgiver inden for netop det område i deres virksomhed, som de ønsker at digitalisere. Fra min egen virksomhed ved jeg, at der er store gevinster ved at tage digitale teknologier i brug. Og de foreløbige erfaringer fra programmet viser, at tilskuddet hjælper virksomhederne med at overkomme barriererne for at komme i gang.”

Fra 2020 vil en del af indsatsen i SMV:Digital blive målrettet grøn omstilling.

Læs mere om, hvordan du søger tilskuddet her

 

Andre SMV’ers erfaringer med de nye teknologier

Se video om Buus Anlægsgartner, der under en tidligere tilskudsordning fik rådgivningsmidler til at erstatte arbejdskort på papir med en mobil app; om Lyngsøe, der ad samme vej fik lettet deres databehandling, eller om Fuglebjerg Kistefabrik, der fik øget deres output ved hjælp af automatisering af produktionen.

 

Måske du skal med i andet projekt?

SMVdanmark er partner i en række digitaliseringsprojekter målrettet SMV’er. På grund af egenfinansieringen i SMV:Digital kan det være mere fordelagtigt at deltage i disse projekter, hvor egenfinansieringen er langt mindre, eller ikke eksisterende. Læs mere her

Hvem kan søge?

Tilskuddet på 25.000 kr. kan søges af virksomheder med 2-20 ansatte, og her er det desuden et krav at deltage i en workshop om udfordringer og digitale løsninger. De vil finde sted seks forskellige steder i landet. Du kan se oversigten med workshops i listen herunder.

Tilskuddet på 100.000 kr. kan søges af virksomheder med 3-249 ansatte – uden krav om deltagelse i workshop. Ved begge tilskudsstørrelser stilles krav om en omsætning på min. 2 mio. kr. i seneste regnskabsår.

 

Hvad kan der søges til?

Du kan bruge tilskuddet til indkøb af privat rådgivning, der hjælper dig til at gennemføre en digital omstilling af din virksomhed eller med at få sat en e-handelsløsning op. Og tilskuddet – stort eller lille – udgør 50 pct. af rådgiveromkostningen.

De andre 50 pct. betales kontant og/eller i form af eget timeforbrug - ligesom du selv lægger ud for hele beløbet for dernæst at få de 50 pct. refunderet. I denne 2. ansøgningsrunde er der i alt 18,1 mio. tilskudskroner til rådighed – til 180 tilsagn á 25.000 kr. og 136 tilsagn á 100.000 kr.

Læs mere om, hvordan du søger tilskuddet her

SMV:Digital workshops

Emne

Lokation

Dato

Digital omstilling

   

Kom i gang med digitalisering/automatisering af din virksomhed

Aalborg
Comwell Hvide Hus Aalborg,
Vesterbro 2 9000 Aalborg

24. oktober

10.00-15.30

Styrk din virksomhed ved datadrevet digitalisering/automatisering

Sorø
Erhvervshus Sjælland,
Fulbyvej 15 4180 Sorø

25. november

10.00-15.30

Digital sikkerhed inkl. GDPR - faldgruber og løsninger

Odense
Vidensbyen,
Cortex Park 2
5230 Odense M

19. november 10.00-15.30

E-Handel

   

Kom i gang med e-handel

Herning
Innovatorium,
Birk Centerpark 40
7400 Herning

30. oktober
10.00-15.30

Skab mere forretning ved brug af data fra din E-shop

Vojens
SLF-bygningen, Billundvej 3
6500 Vojens

4. november
10.00-15.30

Salg via online markedspladser - muligheder og udfordringer

København
Symbion,
Fruebjergvej 3
2100 København

14. november
10.00-15.30

For yderligere information:

Henrik Lilja, projektleder i SMVdanmark - mobil: 6088 8964 - e-mail: lilja@smvdanmark.dk