Tre SMV'er nomineret til Årets Digitale SMV:Omstilling

Prisen Årets Digitale SMV:Omstilling uddeles første gang torsdag. Tre SMV'er er nomineret. Uddelingen finder sted på regeringens digitale topmøde.

Regeringen afholder torsdag den 14. marts Digitalt Topmøde. Topmødet følger op på regeringens Strategi for Danmarks digitale vækst, som blev lanceret i januar 2018 og som frem mod år 2025 investerer knap 1 mia. kr. i digital vækst, gennem udvikling af blandt andet tekniske og digitale kompetencer, dataetik og forretningsmuligheder ved digitalisering.

 

På topmødet uddeles regeringens nye pris Årets Digitale SMV:Omstilling, der gives til den SMV, der har gennemgået en større digital omstilling.  

 

Prisen uddeles gennem SMV:Digital, der, som et led i Strategi for Danmarks digitale vækst, søger at øge digitaliseringen af de danske SMV’er. Formålet er at hylde de gode digitale eksempler og derigennem inspirere andre SMV’er til at komme i gang med digital omstilling og e-handel.

 

Tre nominerede SMV'er

Prisen overrækkes af  erhvervsminister Rasmus Jarlov og Dorte Zacho Martinsen, formand for SMV:Boardet, CEO hos BM Silo i Holstebro og bestyrelsesmedlem i Arbejdsgiverforeningen KA, som er en del af SMVdanmark.

 

Tre SMV’er af SMV:Boardet blevet nomineret til prisen. Det drejer sig om virksomhederne Hovmand A/S, Furnipart A/S og Protect A/S.

 

De er nomineret ud fra deres størrelse på mellem fem og 99 ansatte, omfanget af den digitale omstilling og den positive effekt omstillingen har medført.

 

Udover Dorte Zacho Martinsen har Henrik Lilja, chefkonsulent og SMVdanmarks medlem af SMV:Boardet, været med til at nominere virksomhederne.

 

Mindre kan også gøre det

"De tre nominerede er nogle flotte eksempler på SMV'er, der har skabt en digital omstilling i deres virksomhed, men når vi taler digital omstilling i SMV'er, er det vigtigt at sige, at mindre kan også gøre det. Det behøver ikke at være lige så gennemgribende løsninger, som de tre nominerede til Årets Digitale SMV:Omstilling. SMV'er kan høste store fordele selv ved små tiltag," siger Henrik Lilja, der peger på tidligere eksempler fra Buus Anlægsgartner, Lyngsøe og Fuglebjerg Kistefabrik, som eksempler til efterlevelse.    

 

Han opfordrer medlemsvirksomheder i SMVdanmark til at kigge nærmere på mulighederne for at opnå tilskud til digital omstilling under ordningen SMV:Digital med henblik på at styrke konkurrenceevnen, produktivitet og salg. Under ordningen er det muligt at opnå tilskud på enten 25.000 kr. eller 100.000 kr. til privat rådgivning, sparring eller kompetenceudviklingsforløb.  

 

Se de tre nominerede virksomheders tiltag her.

 

Hvis du vil vide mere om andre SMV'ers digitalisering:

Se video og læs artiklerne her: