Dagpenge til risikogruppen

Regeringen har ændret sygedagpengeloven, så medarbejdere i risikogruppen og pårørende - der deler husstand med en person i risikogruppen - fremover kan få dagpenge - og deres arbejdsgivere få dagpengerefusion.

Virksomheder kan nu få refunderet sygedagpenge til medarbejdere i den såkaldte risikogruppe.

Det vil sige medarbejdere med livsstilssygdomme, luftvejsproblemer eller organtransplanterede, som af deres læge er blevet anbefalet at blive hjemme eller at gå i isolation for at undgå at blive smittet med corona. 

Regeringen har nu ændret sygedagpengeloven, så medarbejdere i risikogruppen også er dækket.

Kræver en lægeerklæring

For at modtage sygedagpenge skal medarbejderen afgive en lægeerklæring, der dokumentere behovet for, at medarbejderne ikke møder på arbejde. 

Arbejdsgivererklæring

Arbejdsgiveren skal desuden erklærer, at det ikke er muligt at indrette arbejdspladsen eller at ændre lønmodtagerens arbejdsopgaver på en sådan måde, at arbejdet kan udføres i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens anbefalinger for personer, der er i øget risiko for et alvorligt sygdomsforløb ved smitte med covid-19.

Arbejdsgiver skal desuden erklære, at lønmodtageren fritages helt fra sin arbejdsforpligtelse.

Gælder også pårørende fra risikogruppens husstand

Lønmodtagere, som er pårørende til – og deler husstand med – personer, der er i øget risiko ved smitte med covid-19 har også ret til sygedagpenge i den midlertidige periode.

Gælder IKKE med tilbagevirkende kraft

Lovændringen gælder fra den 20. maj til 31. august 2020. 

Lovændringen dækker desværre ikke med tilbagevirkende kraft.

Vil du vide mere?

Læs mere om lovændringen her

Få svar på flere af dine spørgsmål i SMVdanmarks corona-guide

Kontakt

Er du medlem af SMVdanmark, har du også adgang til gratis juridisk hotline, hvor du kan få svar på et ‘Her og Nu-spørgsmål’.

Se, hvordan du bliver medlem her