Stor momsdeadline på vej – 474.000 virksomheder har frist om lidt

Størstedelen af landets virksomheder skal huske at indberette deres moms inden den 1. september 2023. Ved den seneste store frist i marts i år fik ca. 74.000 virksomheder ikke lavet momsregnskab til tiden, og Skattestyrelsen vil med en ny kampagne hjælpe virksomhederne med at nå fristen.

Husk momsfristen 1. september

Inden for den nærmeste fremtid skal størstedelen af landets virksomheder gennem den samme øvelse: De skal indberette moms. Moms udgør en af statens største indtægtskilder, og derfor er det vigtigt, at virksomhederne indberetter korrekt - og til tiden.

Generelt er virksomhederne blevet bedre til at indberette deres moms til tiden. Det ændrer dog ikke ved, at Skattestyrelsen fortsat har en opgave med at hjælpe så mange virksomheder som muligt med at få momsen på plads til tiden. Ved seneste store momsfrist i marts 2023 overholdt ca. 74.000 virksomheder ikke fristen, hvilket svarer til 16 procent. Det er især dem, Skattestyrelsen vil nå med sin nye kampagne ”Få tjek på momsen”.

Momskampagnen sætter fokus på gode vaner, når det kommer til virksomhedernes bogføring. Mange virksomhedsejere har nemlig deres egne særlige ”systemer”.

Man kan gemme – og glemme – sine bilag mange steder; alt fra ringbind til skuffer til lommer. Skat opfordrer til, at den enkelte laver et overskueligt system, gerne digitalt, så man kan dokumentere alle poster og bogføre dem løbende. På den måde gør man det nemmere for sig selv at indberette og betale den rigtige moms.

Sidste år betalte borgere og virksomheder ca. 1.200 milliarder kroner i forskellige skatter og afgifter, og moms var den næststørste bidragsyder:

- Moms er en central indtægt for staten. Sidste år kom ca. 22 procent – i omegnen af 265 milliarder kr. – af de samlede skatteindtægter fra momsindbetalinger, og moms er dermed et væsentlig bidrag til finansiering af de offentlige udgifter. Derfor er det vigtigt at virksomhederne indberetter til tiden og betaler det korrekte i moms. Og Skat hjælper gerne den enkelte, hvis der er spørgsmål til indberetningen.

Undgå bøde og større konsekvenser

Hvis en virksomhed ikke indberetter moms til tiden, vil virksomheden i første omgang modtage rykkere og herefter en afgift på 800 kroner, hvis den stadig ikke har indberettet. Derudover skal Skattestyrelsen i gang med at lave et midlertidigt skøn af virksomhedens momsregnskab, fordi tallene simpelthen mangler.

- I sidste instans kan Skat faktisk lukke en virksomhed, hvis de fire gange i træk har lavet et skønnet momsregnskab. Heldigvis ser Skat, at langt de fleste virksomheder gerne vil have styr på deres moms. 

De fleste virksomheder bliver mindet om momsfristen i mails eller Digital Post. Samtidig kan de støde på Skattestyrelsens momskampagne i medierne, på sociale medier og forskellige steder på nettet.

På skat.dk/huskmoms kan virksomhederne også få hjælp til at få styr på momsreglerne og tage en momstest.

 

Se tidligere webinarer og få masser af kontante fordele som medlem af SMVdanmark:

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Se eller gense tidligere afholdte SMVdanmark-webinarer

Vil du have gode råd om stresshåndtering? Og fik du set webinaret om greenwashing eller det om kunst..

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Spar 50% på dine eksportdokumenter

Som medlem af SMVdanmark sparer du 50% på prisen på dit carnet!

Tilbud & rabatter

Tilbud & rabatter

Som medlem af SMVdanmark har du adgang til en lang række fordele og rabatter. Klik dig ind på fordel..