Eksportkreditforsikring er på plads - nu også i Danmark

EKF fik i maj lov til også at genforsikre kreditforsikringsselskabernes ordninger til SMV'er, der handler med nærmarkeder og Danmark. Her er din vej til kreditforsikring.

Masser af små og mellemstore virksomheder stod med fulde ordrebøger frem til og med februar.. Men fra marts blev ordrerne annulleret i hobetal – selv på nærmarkeder som Norge og Tyskland. Samtidig bad kunderne til det, der allerede var leveret, om at få udsat betalingrne. Men SMV-leverandørerne havde nok at gøre med at sikre deres egen likviditet, så de kunne ikke give kredit. Resultatet var, at SMV’ernes omsætning faldt til ca. 40 pct. af, hvad den var i februar. Ingen turde tro på fremtiden.

Hurtig reaktion på SMVdanmarks ønsker

Ligesom under finanskrisen var Eksportkreditfonden, EKF straks ude for at afhjælpe kredit problemerne og midt i maj lykkedes det, at få EU’s accept af, at EKF nu kan genforsikre ikke bare de typiske risikolande i andre verdensdele, men også alle vores rige nærmarkeder. Oven i hatten fik SMVdanmark også sit ønske opfyldt om at det danske marked skulle blive omfattet af ordningen.

”Muligheden er der nu for, at danske SMV’er igen kan opnå kreditforsikring – og ikke kun til de traditionelt mere usikre markeder, men også vore rige nærmarkeder i Norge og Tyskland, og altså også Danmark,” siger Jens Kvorning, internationaliseringschef i SMVdanmark. 

Ændringerne har allerede haft effekt 

Jens Kvorning glæder sig over tilføjelserne til ordningen, som nærmest med det samme har skabt effekt.

”Virksomhederne har straks kunnet  mærke, at EKF’s genforsikringsordning er blevet udvidet. Kunder som var blevet afvist af kreditforsikringsselskaber, som Atradius og Tryg Garanti, kunne nu godkendes, fordi de fik EKF’s genforsikring i ryggen,” konstaterer han.

”Vi håber naturligvis, at det kommer til at betyde, at endnu flere vil kunne gøre brug af kreditforsikringerne og opretholde - og måske endda udvide - deres handelsaktiviteter, og dermed redde både virksomheder og arbejdspladser,” siger Jens Kvorning.

Vil du vide mere om EKF’s ordninger?

SMVdanmark udbyder i samarbejde med EKF et webinar om EKF’s Coronatilbud. Webinaret finder sted både den 16. og 18. juni.

Læs mere om webinaret om EKF's Coronatilbud her.

Mere om kreditforsikring

Der kreditforsikres hvert år handel for cirka 450 mia. kr. i Danmark. Den statslige garantiramme på 30 mia. kr. sikrer, at de danske kreditforsikringsselskaber kan opretholde normal forsikringskapacitet under Coronakrisen og resten af 2020. Ordningen gælder for forretninger med kredittider på op til 180 dage.

Kontakt disse kreditforsikringsselskaber for yderligere:

Atradius
Coface
Euler Hermes
Tryg Garanti 

Er du medlem af SMVdanmark kan du opnå rabat på forsikringer hos Tryg. Læs mere om fordele ved medlemskab af SMVdanmark. 

 

Jens Kvorning

Internationaliseringschef

mobil +45 30 59 06 86 tlf +45 32 63 03 17 Læs mere om Jens Kvorning