Find kunder og partnere i Finland med SMVdanmark og kronprinsen

Finland er et af Europas hurtigst voksende vækstmarkeder. Tag med SMVdanmark og Udenrigsministeriet på royalt besøg til ’De 1000 muligheders land’.

Det går stærkt i Finland, og det kan små og mellemstore danske virksomheder nyde godt af. 12.-14. september inviterer SMVdanmark og Udenrigsministeriet på ’royalt besøg’ i det 11.-største marked for dansk eksport. HKH Kronprins Frederik deltager på fremstødet.

Finlands vækst var omkring 3 pct. i 2017, og alt tyder på, at de høje vækstrater vil fortsætte i de kommende år. Det finske marked er et af de vigtigste for dansk eksport, og sammen med HKH kronprins Frederik får også medlemmer af SMVdanmark derfor nu mulighed for at dyrke vigtige relationer, støtte eksisterende og nye markedsmuligheder og styrke værdifulde netværk.

Fremstødet har særligt fokus på at fremme dansk eksport indenfor fødevarer, urban solutions og leverancer til marine & skibsbygningsindustrien.

 

Muligheder i den finske marine- og skibsbygningsindustri

Finland har lang tradition for at bygge nogle af verdens største cruiseskibe, specialfartøjer og isbrydere, og den finske marineindustri omsatte for ca. 16 mia. EUR i 2016.

I løbet af fremstødet vil der bl.a. være besøg på Meyer-Turkuværftet, der senest har fået ordrer på 2 cruiseskibe til en værdi af 2,5 mia. EUR. Derefter vil der være mulighed for at møde nogle af de ca. 80 (store) lokale underleverandører til værftet i Turku-regionen for at drøfte leverance- og samarbejdsmuligheder.


'Smart Cities' er - også - for ikke-maritime leverandører

Meyer Turku efterspørger dog ikke kun traditionelle maritime underleverancer, da de som de selv siger de krydstogtskibe de skal til at bygge med plads til 10.000 crew/passagere er ”floating smart cities”

Værftet er også intresseret i virksomheder, der ikke er typisk maritime og kan levere inden for: El, smart el, vandbehandling, scenebelysning, lyd (store områder, scene og kahytter), varme og køling alm. områder, energi/vand besparelse generelt, storkøkken, restauranter, wifi, netværk, IT m.v.

Danske leverancer til industrien udgør kun ca. 1 pct., men danske leverandører har et godt ry ift. at kunne møde stramme deadlines og levere høj kvalitet.

 

Finland er porten til Baltikum

For danske eksportører kan Finland også være et brohoved for eksport og samarbejder med de tre baltiske lande.

De tætte kulturelle og diplomatiske bånd til Danmark giver danske virksomheder gode muligheder, og det danske ry for at skabe design og løsninger af høj kvalitet er kendt blandt finnerne, som derfor har en ekstraordinær interesse i danske produkter.

 

Vil du vide mere?

Fremstødet finder sted 12-14. september 2018. Pris for deltagelse er 15.000 kr. pr. virksomhed med op til to deltagere (ex. transport og hotel).

Du kan læse mere om fremstødet og de planlagte aktiviteter i den officielle invitation. Download invitationen.

Du er også velkommen til at kontakte chefkonsulent Tine Bork, bork@SMVdanmark.dk, 2145 4802 for yderligere information og tilmelding. Bemærk at der kun er i alt 40 pladser på delegationen og sidste frist for tilmelding er d. 31. maj.