Ud med affaldsgebyret!

SMVdanmark glæder sig over, at regeringen vil afskaffe affaldsgebyret, men frygter, at SMV'erne ikke får adgang til de kommunale genbrugspladser.

Det er en glad vicedirektør for SMVdanmark, Jakob Brandt, der modtager nyheden om, at regeringen vil afskaffe affaldsgebyret. Regeringen ønsker at afskaffe administrationsgebyret, så virksomheder, der ikke har affald, ikke længere skal betale gebyret eller bebyrdes af administration til søge om fritagelse.

”Affaldsgebyret har længe været en kilde til bøvl og besvær for de små og mellemstore virksomheder - især fordi det har været en jungle af hitte ud af de forskellige regler fra kommune til kommune, derfor har det længe været en mærkesag for os at få afskaffet gebyret, så må vi bare håbe, at man holder sig i skindet og ikke indfører en anden form for brugerbetaling,” udtaler Jakob Brandt.

SMVdanmark repræsenterer 18.000 små og mellemstore virksomheder i hele landet.

 

Ikke adgang til kommunale genbrugspladser

Det skal dog lidt mere til, før SMV’ernes hovederhvervsorganisation er tilfreds. I SMVdanmark frygter man nemlig stadig, at regeringen vil afholde virksomhederne fra at bruge de kommunale genbrugspladser.

”Regeringen har i sin affaldsstrategi lagt op til at afskære virksomhederne fra at bruge de kommunale genbrugspladser. Det er en ualmindelig dårlig idé, der vil overskygge afskaffelsen af affaldsgebyret. Jeg forventer derfor, at regeringen indser, at adgangen til genbrugspladserne er helt afgørende for en række mindre virksomheder, og for at vi kan opnå en høj genanvendelse af vores affald,” udtaler SMVdanmarks vicedirektør, Jakob Brandt.

 

Kontakt

Vicedirektør Jakob Brandt, telefon 24 25 27 27 eller brandt@SMVdanmark.dk