Flere skal kende EUX – den erhvervsfaglige studentereksamen

Der er stadigvæk for få unge og forældre, der kender til EUX – den erhvervsfaglige studentereksamen. Derfor har Undervisningsministeriet søsat en kampagne.

’Kan man både blive student og faglært på samme tid?’

 

Ja, det kan man, men der er desværre ikke nok folkeskoleelever eller forældre, der kender til uddannelsen.

 

”Det gælder om, at finde den ungdomsuddannelse, der passer til eleven. Derfor er så vigtigt, at de unge og deres forældre ikke kun kender til gymnasiet og erhvervsuddannelserne, men også kender til mulighederne med en EUX. Med en EUX får man en erhvervsuddannelse med en gymnasial eksamen, man får med andre ord både i pose og sæk,” siger Dorte Kulle, SMVdanmark uddannelsespolitiske chefkonsulent.

 

 

Mulighed for at læse videre

EUX - den erhvervsfaglige studentereksamen er især en rigtig god mulighed for den store gruppe af tvivlere, der ikke ved, hvad de vil efter folkeskolen. Mange ender med at vælge gymnasiet, som ofte opfattes som en forlængelse af grundskolen - og fordi kammeraterne skal den vej.

 

”Manglen på faglærte hænder har aldrig været større, men desværre så hersker der stadigvæk en del uddannelsessnobberi. Men gymnasiet er ikke lykke for alle. Med en EUX har eleverne både muligheden for at blive faglærte og at læse videre. Vi håber selvfølgelig, at mange af de unge vælger at blive en af fremtidens faglærte, men skulle de vælge at læse videre, så får vi nogle gode højtuddannede med praktisk flair og kendskab til, hvordan tingene er lavet, ”siger Dorte Kulle, SMVdanmark uddannelsespolitiske chefkonsulent.

 

Hun forklarer, at det kan være en fordel for virksomhederne at have to EUX-lærlinge ad gangen, som kan skifte mellem at være på skole og i praktik. 

 

 

Om kampagnen

Undervisningsministeriets kampagnen ’EUX-kampagne II’ løber frem til foråret 2020, og der vil blandt andet blive uddelt kampagnemateriale til vejledere og undervisere i grundskolen, som de kan bruge i undervisningen.

 

Læs mere om kampagnen på Undervisningsministeriets hjemmeside

 

Læs mere på kampagnens Facebook-side

 

 

Kontakt

Uddannelsespolitisk chefkonsulent Dorte Kulle på kulle@SMVdanmark.dk eller på telefon 22 17 47 17